Stiri medicale

Necesitatea infiintarii unei noi structuri de control in CNAS

Data ultimei actualizari: 16/09/2013

Actuala structura de control in CNAS nu mai poate asigura un control eficient in cazul cabinetelor de medicina de familie, caselor de asigurari si farmaciilor, conform declaratiilor presedintelui CNAS, Cristian Busoi.

Actuala structura nu mai poate asigura un control eficient

Cristian Busoi, presedintele CNAS, considera ca actuala structura de control CNAS, formata din 16 oameni, nu poate asigura la momentul prezent un control eficient.

Motivatia ar fi ca numarul de 16 oameni exista doar pe hartie, de vreme ce o parte dintre acestia sunt in concedii sau sunt detasati.

“Din pacate, acest tip de structura nu poate asigura un control eficient la cele 41 de case de asigurari, cateva mii de farmacii, laboratoare, centre de imagistice, cele cateva sute de spitale sau mai mult de 10.000 de cabinete de medici de familie”, a precizat Cristian Busoi.

Gestionare mai eficienta a fondului unic de asigurari de sanatate

Infiintarea noii structuri de control in CNAS va implica si o gestionare mai buna a fondului unic de asigurari de sanatate.

Noua structura de control va presupune asigurarea unei resurse umane bine pregatite si gestionarea activitatii de monitorizare, control si antifrauda.

Oameni cu experienta din alte institutii in noua structura de control

Prin sprijinul Ministerului Sanatatii si al Guvernului se doreste construirea in aproximativ o luna a unei noi structuri de control in CNAS.

Personalul noii structuri de control in CNAS va fi asigurat de oameni cu experienta in control care vor fi transferati din alte institutii sau prin organizarea de concursuri publice transparente.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.