Neamt: Zeci de posturi libere de medici de familie

06/06/2017

Neamt: Zeci de posturi libere de medici de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/neamt-zeci-de-posturi-libere-de-medici-de-familie/

Potrivit reprezentantilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Neamt, in momentul de fata ar mai fi nevoie de inca 72 de medici de familie care sa acopere solicitarile asiguratilor din judet.

Numarul posturilor neocupate creste de la an la altul, desi Societatea Nationala de Medicina de Familiei a atras atentia ca asistenta medical primara are de suferit din cauza ca este neglijata de sistemul de sanatate din Romania.
 In 2014, la nivel judetean, era nevoie de aproximativ 40 de medici, iar in 2015, situatia arata ca deficitul a ajuns pana la 68 de medici, potrivit site-ului realitateamedia.ro.  

Prefectul Vasile Panaite, a cerut, la ultima sedinta a colegiului prefectural, sa prezinte o situatie a medicilor de familie, solicitand, totodata, urgentarea rezolvarii problemei deficitului de medici.

“La nivelul institutiei avem norme libere cu medici de familie, 72 neacoperite. Un deficit de medici de familie ne care nu stiu cum il vom rezolva. Doar in sensul in care va exista o initiativa legislativa care sa modifice Legea 95. Am discutat cu Colegiul Medicilor si vom discuta si cu Directia de Sanatate Publica, pentru ca noi suntem limitati in ceea ce priveste competente. Noi incheiem contracte doar cu acei furnizori care indeplinesc conditiile. Dar pe de alta parte reprezentam asigurat ii din zona respectiva (unde este deficit de medici – n.red.) si n-am vrea sa aiba de suferit”, a precizat Mariana Atomulesei, director CJAS Neamt, conform realitateameadia.ro.

Deficitul de medici de familie este unul genral, la nivelul intregi tari, cu precadere in zonele rurale.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: