Ne pierdem si pacientii?

26/06/2013

Ne pierdem si pacientii?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ne-pierdem-si-pacientii/

pacientiIntrarea in vigoare in luna octombrie a acestui an a Directivei Uniunii Europene 24/2011, conform FSSR, care obliga statul sa le ramburseze pacientilor tratamentul in alte tari, ii poate determina pe pacienti sa aleaga o alta tara pentru a-si trata diversele afectiuni. Acestia vor beneficia astfel de plata costului de catre Casa Nationala de Asigurari Sociale de Sanatate.

Acestia se vor alatura astfel medicilor si asistentilor care aleg alta tara pentru salarii si conditii de lucru mai bune.

Decizia pacientilor de a se trata in alta tara a luat amploare in vestul tarii, unde populatia prefera sa plateasca personal, dar sa dispuna de servicii de calitate in  spitale din Ungaria precum Szeged, Gyula si Debrecen.

Ce ar presupune intrarea in vigoare a directive Uniunii Europene 24/2011

  • Crearea procedurilor necesare autorizarii prealabile
  • Un standard ridicat al calitatii serviciilor
  • Informarea pacientilor
  • Un sistem de asigurari malpraxis
  • Asigurarea functionarii legaturii intre reforma si principiile de functionare efectiva

 

Care este solutia?

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania cere ca solutie o reforma majora a sistemului medical, precizand ca o suplimentare a bugetului alocat cu 50 sau 500 milioane de euro nu rezolva problema de fond. Cresterea calitatii serviciilor medicale ar trebui sa fie obiectivul central pentru salvarea sistemului medical romanesc in asa fel incat exodul medicilor romani sa nu fie urmat de cel al pacientilor.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: