N012F – DCI : LAMOTRIGINUM
N012F – DCI : LAMOTRIGINUM
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/n012f-dci-lamotriginum/
Forme farmaceutice: orale
I. Indicaţii:
- Epilepsia copilului, adolescentului şi adultului
Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 13 ani şi peste
Tratament adjuvant sau ca monoterapie în crizele convulsive parţiale şi generalizate, incluzând convulsii tonico-clonice.
– Crizele convulsive asociate cu sindromul Lennox-Gastaut. Lamotriginum este administrat ca terapie adjuvantă dar poate fi folosit ca medicament antiepileptic (MAE) de primă intenţie în sindromul Lennox-Gastaut.
Copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 2 şi 12 ani
– Tratament adjuvant al crizelor convulsive parţiale şi generalizate, incluzând convulsii tonico-clonice şi convulsii asociate cu sindromul Lennox-Gastaut.
– Monoterapie în crizele convulsive sub formă de absenţe tipice.
- Tulburare bipolară – prevenirea recurenţelor la pacienţii cu predominenta episoadelor depresive cu vârsta peste 18 ani
II. Doze: 50-200 mg/zi
III. Criterii de includere:
Ghidul de practică medicală pentru specialitatea neurologie
Diagnostic ICD 10
IV. Monitorizare:
Toleranţă, eficacitate
V. Evaluare: 1-2 luni
VI. Prescriptori:
- Pentru epilepsie:
Initiere: medicul din specialitatea neurologie sau neurologie pediatrică/neuropsihiatrie pediatrică iniţiază şi monitorizează tratamentul în funcţie de evoluţia pacientului.
Continuare: medicul din specialitatea neurologie sau neurologie pediatrică/neuropsihiatrie pediatrică sau medic de familie, care poate continua prescrierea pentru o perioadă de 3-6 luni, pe baza scrisorii medicale transmise de din specialitatea neurologie sau neurologie pediatrică/neuropsihiatrie pediatrică
- Pentru tulburarea bipolară:
Iniţiere: medic în specialitatea psihiatrie
Continuare: medic în specialitatea psihiatrie sau medic de familie, care poate continua prescrierea pentru o perioadă de 3-6 luni, pe baza scrisorii medicale transmise de medicul în specialitatea psihiatrie.