Mutatia britanica a virusului SARS-CoV-2, detectata in 50 de state | Varianta din Africa de Sud, in 20 de tari

14/01/2021

Mutatia britanica a virusului SARS-CoV-2, detectata in 50 de state | Varianta din Africa de Sud, in 20 de tari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mutatia-britanica-a-virusului-sars-cov-2-detectata-in-50-de-state-varianta-din-africa-de-sud-in-20-de-tari/

Numarul tarilor si teritoriilor in care s-a inregistrat, pana in prezent, varianta de coronavirus depistata initial in Marea Britanie este de 50. De asemenea, in 20 de state a fost identificata varianta detectata in Africa de Sud, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), conform AFP.

O a treia mutatie, pe care Japonia a anuntat-o duminica, ar putea avea un impact asupra raspunsului imun si ar trebui studiata in continuare, transmite OMS, care mentioneaza in buletinul sau informativ saptamanal “o varianta ingrijoratoare”, relatea si Agerpres.

“Cu cat virusul SARS-CoV-2 se raspandeste, cu atat are mai multe oportunitati de a suferi mutatii. Nivelurile ridicate de contaminare semnifica faptul ca ar trebui sa ne asteptam la emergenta mai multor variante”, a mai precizat organizatia.

Semnalata pentru prima data catre OMS la data de 14 decembrie a anului trecut, varianta britanica VOC 202012/01 a fost identificata in 50 de tari, teritorii si zone. Rezultatele testelor demonstreaza o distributie in functie de varsta si gen similara cu cea a altor variante aflate in circulatie. Datele rezultate din monitorizarea contactelor indica “o transmisibilitate mai mare atunci cand cazul de referinta este al variantei de tulpina”.

Varianta identificata in Africa de Sud, 501Y.V2, semnalata pentru prima data la data de 18 decembrie a anului trecut, a fost detectata pana in prezent in 20 de tari, teritorii si zone.

“In plus, in timp ce aceasta noua varianta nu pare sa provoace o forma mai grava a bolii, cresterea rapida a numarului de cazuri observate exercita o suprasolicitare a sistemelor sanitare”, mentioneaza organizatia potrivit surselor citate.

Amploarea raspandirii geografice a celor doua variante este probabil subestimata, mai apreciaza OMS.

Etichete: mutatii coronavirus, mutatie marea britanie, mutatie virus africa de sud

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati