Municipiul Oradea va avea cel mai mare spital public din tara

24/02/2022
Municipiul Oradea va avea cel mai mare spital public din tara

Municipiul Oradea va avea cel mai mare spital public din tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/municipiul-oradea-va-avea-cel-mai-mare-spital-public-din-tara/

Municipiul Oradea va avea cel mai mare spital public din tara, cu 1.800 de paturi, in urma finalizarii procesului de unificare dintre Spitalul Judetean si Spitalul Municipal. Ambele unitati medicale sunt subordonate municipalitatii.

“Incepand cu data de 26 februarie a.c., se va finaliza procesul de reorganizare a doua unitati sanitare cu paturi, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea si Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea. Ca urmare, de sambata, Spitalul Municipal va fi desfiintat, iar Spitalul Judetean va absorbi tot ce inseamna parte medicala si va functiona cu o capacitate de 1.811 paturi. Din cunostintele noastre, va fi cel mai mare spital public din Romania. Va asigur ca vom asigura o finantare cat mai buna astfel incat trecerea spre o unitate sanitara de o asemenea marime sa fie facuta fara probleme, iar serviciile medicale sa fie de o inalta tinuta”, a declarat directorul Dorel Dulau, directorul Casei judetene de Asigurari de Sanatate Bihor, potrivit Agerpres.

Oradea a preluat Spitalul Municipal, iar apoi si pe cel Judetean, in ambele incluzand apoi alte patru spitale (de Pneumologie, de Infectioase, de Neurologie-Psihiatrie, pe cel de Obstetrica-Ginecologie, devenite sectii exterioare). Intentia unificarii a ajuns, astfel, la etapa de varf, scopul general fiind acela de a reduce cheltuielile si a creste veniturile si calitatea serviciilor.

Etichete: spital oradea, spitalul judetean oradea, spitalul municipal oradea

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: