Munca la birou: La ce boli sunt expusi cei care stau mult timp pe scaun

27/04/2011

Munca la birou: La ce boli sunt expusi cei care stau mult timp pe scaun

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/munca-la-birou-la-ce-boli-sunt-expusi-cei-care-stau-mult-timp-pe-scaun/

Statul pe scaun timp indelungat afecteaza masa musculara, articulatiile si coloana vertebrala. Problemele oftalmologice si obezitatea fac parte si ele din riscurile meseriei. In plus, un studiu recent, realizat de oamenii de stiinta de la Institutul Oncologic din Marea Britanie, arata ca persoanele care lucreaza la birou prezinta un risc crescut de a se imbolnavi de cancer de colon, informeaza Daily Mail.

Studiul, publicat in Jurnalul American de Epidemiologie, mai arata ca dieta bogata in grasimi, consumul excesiv de carne rosie si sedentarismul sunt alti factori de risc in dezvoltarea cancerului colorectal.

Studii anterioare care au demonstrat ca barbatii care petrec 90% din orelor de munca pe scaun prezinta un risc cu 30% mai mare de a se imbolnavi de cancer de prostata, comparativ cu cei care au o slujba activa.

Cercetarile realizate de specialistii de la Universitate din Australia au aratat ca perioadele lungi de inactivitate fizica in timpul unei zile reprezinta un factor de risc pentru cancerul de colon si rect, chiar si in conditiile in care angajatii practica exercitii fizice in timpul liber.

Sursa: www.mediafax.ro

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani