MS vrea sa transforme Unifarm intr-o companie ce actioneaza pe piata concurentiala

07/03/2022

MS vrea sa transforme Unifarm intr-o companie ce actioneaza pe piata concurentiala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-vrea-sa-transforme-unifarm-intr-o-companie-ce-actioneaza-pe-piata-concurentiala/

Un proiect al Ministerulul Sanatatii prevede schimbarea statutului companiei Unifarm si transformarea acesteia intr-o societate ce actioneaza pe piata concurentiala.

“Proiectul de hotarare reglementeaza faptul ca societatea se manifesta ca subiect de drept privat in desfasurarea activitatii curente comerciale, actionand in piata concurentiala libera si urmarind obtinerea de profit”, scrie in nota de fundamentare a proiectului aflat in Transparenta Decizionala.

Potrivit sursei citate, in prezent, obiectul de activitate al Companiei Nationale Unifarm il constituie, in principal: asigurarea retelei sanitare cu medicamente, produse farmaceutice si parafarmaceutice, produse tehnico-medicale, aparatura si echipamente sanitare, seruri si vaccinuri, reactivi si cu alte produse din productia interna proprie si din import.

In acest sens, Compania Nationala Unifarm colaboreaza cu Ministerul Sanatatii in vederea asigurarii programelor nationale de sanatate organizate si finantate de acest minister, prevazute in Legea nr. 100/1998 privind asistenta de sanatate publica – act normativ abrogat conform prevederilor art. 47 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Totodata, conform prevederilor legale in vigoare, Compania Nationala “UNIFARM” – S.A. asigura, prin depozite proprii si prin subdepozite teritoriale, constituirea rezervei de mobilizare pentru produse medicamentoase cu finantare integrala de la bugetul de stat, precum si acumularea, improspatarea, pastrarea, scoaterea sub forma de imprumut sau definitiva a acestora.

Totodata, odata cu schimbarea statutului societatii, membrii consiliului de administratie nu vor mai fi revocati printr-un ordin de ministru. Acestia urmeaza sa fie selectati in conformitate cu OUG. nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa.

Etichete: unifarm, statut compania unifarm, obiect activitate unifarm

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: