MS: Vaccinul anti-HPV este disponibil la medicii de familie si la Directiile de Sanatate Publica

01/09/2022
MS: Vaccinul anti-HPV este disponibil la medicii de familie si la Directiile de Sanatate Publica

MS: Vaccinul anti-HPV este disponibil la medicii de familie si la Directiile de Sanatate Publica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-vaccinul-anti-hpv-este-disponibil-la-medicii-de-familie-si-la-directiile-de-sanatate-publica/

In primele 6 luni ale acestui an, au fost utilizate 52.066 de doze de vaccin anti-HPV, in cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii.

“Urmare a solicitarilor de informatii privind campania de vaccinare anti-HPV, precizam faptul ca la data de 30 iunie 2022 erau disponibile in cabinetele medicilor de familie si in stocul directiilor de sanatate publica 56.841 doze. (…). Precizam faptul ca pentru imunizarea persoanelor de pana la 14 ani sunt necesare doua doze, iar pentru cele ce depasesc aceasta varsta cate trei doze.”, transmite Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, vaccinarea anti-HPV este gratuita si se realizeaza in cabinetele medicilor de familie, la fetele cu varste cuprinse intre 11 si 18 ani, pe baza solicitarilor depuse. Cererile sunt centralizate in ordinea cronologica a datei de inregistrare, iar trimestrial se solicita directiei de sanatate publica teritoriale numarul de doze de vaccin necesare pentru imunizare.

“In perioada 1 ianuarie 2022 – 31 iulie 2022, au fost inregistrate la cabinetele medicilor de familie un numar de 30.201 solicitari de vaccinare (16.545 solicitari la vaccinarea anti HPV pentru fetele cu varsta cuprinsa intre 11 – 14 ani si 13.665 solicitari la vaccinarea anti HPV pentru fetele intre 15-18 ani), conform Raportului privind vaccinarea anti-HPV realizat de catre Institutul National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.”, mai precizeaza ministerul.

Vaccinarea anti-HPV este cea mai buna metoda de prevenire a cancerului de col uterin si Ministerul Sanatatii incurajeaza parintii sa solicite informatii medicilor de familie si celor de specialitate cu privire la beneficiile acestui tip de vaccinare.

Etichete: vaccinul anti-hpv, vaccinarea anti-hpv

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: