MS: Va fi reluata imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent

21/01/2016

MS: Va fi reluata imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-va-fi-reluata-imunizarea-copiilor-cu-vaccinul-hexavalent/

Reactiile postvaccinale sunt minore fata de riscurile bolii pentru care se recomanda vaccinareaIncepand de saptamana viitoare, va fi reluata imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, in cadrul Programului National de Imunizare.

In urma discutiilor cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, distribuitorul a informat ca a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent iar saptamana viitoare va asigura un necesar de 107.300 de doze, care  vor ajunge la directiile de sanatate publica pentru a fi distribuite cabinetelor medicale in vederea  continuarii procesului de imunizare.

In conformitate cu acordul cadru existent, pana la sfarsitul acestui an, producatorul trebuie sa mai puna  la dispozitia MS un numar de 500 000 de doze de vaccine, se arata intr-o informare a ministerului.

Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinati, cat si pentru vaccinarea de rutina  a nou-nascutilor, conform calendarului.

Recuperarea la vaccinare se va realiza, sub coordonarea directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, prin cabinetele medicilor de familie.

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifica a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B si poliomielitei si se administreaza gratuit in calendarul national de imunizare al MS.

Ministerul Sanatati mai mentioneaza in comunicat ca, disfuntionalitatile inregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat  imposibilitatii producatorului de a produce si livra acest produs in timp util, in aceasta situatie aflandu-se mai multe state, atat la nivel european cat si mondial.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: