MS, UNICEF si OMS se delimiteaza de campania de dezinformare si manipulare pornita impotriva vaccinarii

05/09/2018

MS, UNICEF si OMS se delimiteaza de campania de dezinformare si manipulare pornita impotriva vaccinarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-unicef-si-oms-se-delimiteaza-de-campania-de-dezinformare-si-manipulare-pornita-impotriva-vaccinarii/


Vaccinurile utilizate in Romania sunt sigure si eficace, fiind verificate dupa cele mai inalte standarde de calitate existente in lume, a precizeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

“Ministerul Sanatatii se delimiteaza ferm de campania de dezinformare si manipulare referitoare la ineficienta si riscurile vaccinarii, aparuta in spatiul public, pe retelele de socializare sau prin materiale tiparite, distribuite in zone aglomerate sau in cutiile postale”,  se arata conform sursei citate. .

Potrivit MS, ‘autorii campaniei initiate impotriva vaccinarii utilizeaza fara aprobarea Ministerului Sanatatii sau al partenerilor sai identitatea vizuala a campaniei precum insemnele oficiale ale institutiilor partenere, iar materialele contin informatii false care pot induce in eroare parintii si pot pune in pericol sanatatea populatiei’.

“Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalitati  iresponsabile de dezinformare, cu consecinte grave pentru sanatatea populatiei. Am insa, convingerea ca populatia nu poate fi pacalita cu astfel de tertipuri si voi continua sa fac tot ce imi sta in putere pentru ca parintii sa fie informati corect, astfel incat sa ia cea mai buna decizie, de a-si vaccina copiii si de a le asigura astfel o viata sanatoasa. Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei reponsabili sa raspunda pentru faptele lor, ce pun in pericol sanatatea publica”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

In cursul zilei de miercuri, in mediul online a aparut imaginea unui pliant anti-vaccinare care utilieza ilegal siglele UNICEF, OMS si MS, dar si imaginea medicului de familie Daniela Stefanescu. Reactiile de condamnare privind acest gest inconstient, ilegal si imoral nu au intarziat sa apara si toate institutiile de sanatate publica din Romania au luat atitudine.  

OMS si UNICEF: Vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente si salveaza vietile a milioane de copii:

“UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sunt ingrijorate de faptul ca materiale cu informatii despre vaccinare sunt distribuite in Romania, avand siglele OMS, Ministerului Sanatatii si UNICEF.

Acestea nu sunt materiale realizate de UNICEF, OMS sau de Ministerul Sanatatii si suntem ingrijorati ca distribuirea acestor informatii poate avea implicatii grave asupra sanatatii oamenilor, in special a copiilor.
UNICEF si OMS colaboreaza cu Ministerul Sanatatii din Romania in vederea promovarii vaccinarii. Vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente si salveaza vietile a milioane de copii. De exemplu, vaccinul ROR este utilizat de mai mult de 45 de ani, si peste 500 de milioane de doze au fost administrate in peste 100 de tari din toata lumea.

Asigurarea acoperirii universale cu vaccinuri in Romania este mai importanta ca oricand, din cauza epidemiei de rujeola in desfasurare. Anul trecut, in Romania, peste 2.400 de persoane s-au imbolnavit de rujeola si alte 735 s-au imbolnavit in primele sapte luni din 2018. Pana acum au murit 59 de oameni, majoritatea copii.
Este inacceptabil ca, in prezent, copii mor din cauza rujeolei, in conditiile in care este disponibil un vaccin eficient si sigur.

Continut educational:

UNICEF si OMS sunt ingrijorate ca, in Romania, rata de vaccinare impotriva rujeolei este cu mult sub pragul de 95% care asigura protectie pentru fiecare membru al comunitatii.
UNICEF si OMS recomanda tuturor parintilor sa-si protejete copii, asigurandu-se ca beneficiaza de vaccinurile de rutina. Alegand vaccinarea, parintii protejeaza sanatatea copiilor lor si contribuie la protejarea sanatatii celorlalti.

UNICEF si WHO lucreaza in continuare cu Ministerul Sanatatii din Romania pentru a se asigura ca parintii au toate informatiile si inteleg beneficiile vaccinurilor, precum si riscurile bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.
In prezent, Ministerul Sanatatii, UNICEF si OMS deruleaza o campanie de informare, iar materialele oficiale ale acesteia sunt disponibile AICI

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: