MS: Tichete de masa pentru persoanele care se vaccineaza anti-Covid

10/09/2021

MS: Tichete de masa pentru persoanele care se vaccineaza anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-tichete-de-masa-pentru-persoanele-care-se-vaccineaza-anti-covid/

Cseke Attila, ministrul interimar al Sanatatii, a semnat Ordinul ministrului Sanatatii privind acordarea alocatiei de hrana sub forma tichetelor de masa, persoanelor care se vaccineaza cu schema completa de vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2.

Conform documentului, persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 cu schema completa de vaccinare beneficiaza de o alocatie de hrana in valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masa, transmite ministerul intr-un comunicat de presa.

“Persoanele vaccinate cu schema completa vor putea intra in posesia tichetelor de masa la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, in functie de locul in care s-a efectuat imunizarea, in baza registrului de evidenta operat. Voucherele se pot ridica in termen de 60 de zile de la data inocularii ultimei doze.”, se precizeaza in comunicatul MS.

Potrivit sursei citate, vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta care prevede acordarea voucherelor in valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-COVID 19 cu schema completa, respectiv incepand cu data de 31 august 2021.

“Estimam ca voucherele vor putea fi distribuite in centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie si ambulatoriile de specialitate incepand cu luna octombrie. Ordinul emis astazi finalizeaza cadrul legal. Imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, dupa aceea tiparirea si distribuirea tichetelor de masa.” a declarant Cseke Attila, ministrul Sanatatii.

Directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor realiza procedura de achizitie, in regim de urgenta, a serviciilor de tiparire si emitere a tichetelor de masa in termen de 10 zile de la data alocarii de catre Ministerul Sanatatii a fondurilor necesare pentru aceasta destinatie.

Dupa achizitionarea tichetelor de masa, directiile de sanatate publica vor distribui in termen de 5 zile catre centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie si ambulatoriile de specialitate unde se realizeaza procesul de vaccinare.

Reamintim ca, pentru accelerarea campaniei de vaccinare, Guvernul Romaniei a adoptat in 30 august o ordonanta care prevede acordarea voucherelor in valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-COVID 19 cu schema completa.

Etichete: tichete de masa, tichete pentru vaccinare attila cseke

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice