MS: Tichete de masa pentru persoanele care se vaccineaza anti-Covid

10/09/2021
MS: Tichete de masa pentru persoanele care se vaccineaza anti-Covid

MS: Tichete de masa pentru persoanele care se vaccineaza anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-tichete-de-masa-pentru-persoanele-care-se-vaccineaza-anti-covid/

Cseke Attila, ministrul interimar al Sanatatii, a semnat Ordinul ministrului Sanatatii privind acordarea alocatiei de hrana sub forma tichetelor de masa, persoanelor care se vaccineaza cu schema completa de vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2.

Conform documentului, persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 cu schema completa de vaccinare beneficiaza de o alocatie de hrana in valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masa, transmite ministerul intr-un comunicat de presa.

“Persoanele vaccinate cu schema completa vor putea intra in posesia tichetelor de masa la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, in functie de locul in care s-a efectuat imunizarea, in baza registrului de evidenta operat. Voucherele se pot ridica in termen de 60 de zile de la data inocularii ultimei doze.”, se precizeaza in comunicatul MS.

Potrivit sursei citate, vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta care prevede acordarea voucherelor in valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-COVID 19 cu schema completa, respectiv incepand cu data de 31 august 2021.

“Estimam ca voucherele vor putea fi distribuite in centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie si ambulatoriile de specialitate incepand cu luna octombrie. Ordinul emis astazi finalizeaza cadrul legal. Imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, dupa aceea tiparirea si distribuirea tichetelor de masa.” a declarant Cseke Attila, ministrul Sanatatii.

Directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor realiza procedura de achizitie, in regim de urgenta, a serviciilor de tiparire si emitere a tichetelor de masa in termen de 10 zile de la data alocarii de catre Ministerul Sanatatii a fondurilor necesare pentru aceasta destinatie.

Dupa achizitionarea tichetelor de masa, directiile de sanatate publica vor distribui in termen de 5 zile catre centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie si ambulatoriile de specialitate unde se realizeaza procesul de vaccinare.

Reamintim ca, pentru accelerarea campaniei de vaccinare, Guvernul Romaniei a adoptat in 30 august o ordonanta care prevede acordarea voucherelor in valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-COVID 19 cu schema completa.

Etichete: tichete de masa, tichete pentru vaccinare attila cseke

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Laura Astanei says:

    Bună ziua.
    Sunt medic primar med fam și fac un apel la toți colegii medici de familie care realizează vaccinări anti covid în cabinet sau în centrele de vaccinare, sa nu accepte eliberarea acestor vouchere prin cabinetele lor. Eu sunt medic vaccinator atât la un centru de vaccinare cât și în cabinetul propriu. Menirea noastră este de a consulta pacientul și a-i oferi un serviciu medical specializat și nu de a da cupoane în bani. Cu adeverința de vaccinare pe care o eliberam pacientul poate sa meargă la Cas sau Minister sau oriunde vor decidenții sa își ia voucherul….
    Rog insistent sa ne păstrăm coloana vertebrala și sa spunem NU acestui abuz.
    Cu respect, Dr. Laura Astanei

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: