MS: Stocurile de Favipiravir acopera tratamentul a 7.426 de pacienti pentru cel putin 10 zile

02/11/2021

MS: Stocurile de Favipiravir acopera tratamentul a 7.426 de pacienti pentru cel putin 10 zile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-stocurile-de-favipiravir-acopera-tratamentul-a-7-426-de-pacienti-pentru-cel-putin-10-zile/

La sfarsitul lunii octombrie 2021, Societatea Terapia SA a demarat procesul de donatie catre Ministerul Sanatatii a unui numar de 48 500 de cutii de Favipiravir care vor fi distribuite in spitale in luna noiembrie 2021.

Conform Terapia SA, 5814 de cutii vor fi disponibile pentru distribuire pana la 5 noiembrie 2021, restul de 42 686 cutii fiind disponibile pana la 15 noiembrie 2021.

“Reamintim ca, medicamentele existente la ora actuala pe piata sunt importate de catre societatea Terapia SA si comercializate in baza unei autorizatii privind furnizarea de medicamente pentru nevoi speciale care a fost acordata de Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania in baza unui aviz temporar de fabricatie si comercializare eliberat in India printr-un proces de evaluare accelerata si conditionata.”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

In data de 29 octombrie 2021, Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale a eliberat o noua autorizatie de nevoie speciale in baza careia vor mai fi puse pe piata alte 150 000 de cutii din acest medicament.
Potrivit sursei citate, Ministerul Sanatatii apreciaza eforturile societatii Terapia SA pentru producerea medicamentului Favipiravir in Romania si asigura producatorul roman de intrega colaborare.

Pentru unitatea de productie de la Cluj –Napoca, societatea Terapia SA detine astazi o autorizatie de fabricatie in baza careia poate produce medicamente, fara a avea nevoie de o aprobare suplimentara din partea MS sau a altei institutii.

La data de 01 noiembrie, 519 839 de tablete reprezentand 10 396 de cutii de Favipiravir se aflau in stocul unitatilor sanitare de pe intregul teritoriu al Romaniei.

“Mentionam ca, incepand cu data de 12 octombrie 2021 a fost aprobata actualizarea protocolului de tratament al pacientilor cu COVID 19 prin carea fost facilitata asigurarea medicamentului FAVIPIRAVIR in ambulatoriu cu prescriptie medicala, conform recomandarilor specialistilor din Comisia de specialitate de boli infectioase pentru pacientii aflati la debutul bolii.

Stocurile existente astazi la nivel national acopera necesarul de tratament pentru aproximativ 7 426 de pacienti pentru cel putin 10 zile, conform necesarului si estimarilor comisiei de specialitate. La nivel local pot fi realizate relocari de stocuri intre unitatile medicale, in functie de necesitati.”, a mai transmis Ministerul Sanatatii.

Etichete: favipiravir, antiviral covid-19, tratament covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: