MS: Starea de sanatate a copiilor cu sindrom hemolitic-uremic s-a imbunatatit

22/02/2016

MS: Starea de sanatate a copiilor cu sindrom hemolitic-uremic s-a imbunatatit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-starea-de-sanatate-a-copiilor-cu-sindrom-hemolitic-uremic-s-a-imbunatatit/

msDuminica dimineta, ministrul sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a vizitat copiii internati la Marie Curie.In cadrul acestei vizite a stat de vorba cu cadrele medicale si cu parintii copiilor.

“Am constatat cu bucurie ca starea micutilor s-a imbunatatit si ca parintii au foarte multa incredere in medicii de la Marie Curie”, a declarat Patriciu Achimas-Cadariu, ministrul sanatatii.

In Spitalul Marie Curie se afla internati in continuare 7 copii, dintre care un copil in sectia de terapie intensiva, dializat peritoneal, a carui stare de sanatate este stationara. Dintre cei 6 copii aflati in sectia de nefrologie, 3 dintre acestia sunt dializati  peritoneal.

Toti copiii din sectia de nefrologie primesc acum alimentatie corespunzatoare varstei pe cale orala, in cantitati progresiv- crescatoare.

De asemenea, fata de ziua precedenta, diureza este net ameliorata la copiii din sectia de nefrologie, scrie intr-o informare a Ministerului Sanatatii.

Atat alimentatia naturala cat si diureza constituie parametri importanti in evolutia favorabila a bolii. In prezent, la nivel national, nu exista semnalate cazuri noi de boala diareica acuta severa.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, are in echipa trei medici de renume mondial

Cei care obtin un punctaj mai mare de 60% vor beneficia de un loc la rezidentiat

13 medici care lucreaza in Satu Mare au primit locuinte ANL

Cel mai modern Bloc Operator din Romania, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Protocoale terapeutice noi introduse de Ministerul Sanatatii