MS: Starea de sanatate a copiilor cu sindrom hemolitic-uremic s-a imbunatatit

22/02/2016

MS: Starea de sanatate a copiilor cu sindrom hemolitic-uremic s-a imbunatatit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-starea-de-sanatate-a-copiilor-cu-sindrom-hemolitic-uremic-s-a-imbunatatit/

msDuminica dimineta, ministrul sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a vizitat copiii internati la Marie Curie.In cadrul acestei vizite a stat de vorba cu cadrele medicale si cu parintii copiilor.

“Am constatat cu bucurie ca starea micutilor s-a imbunatatit si ca parintii au foarte multa incredere in medicii de la Marie Curie”, a declarat Patriciu Achimas-Cadariu, ministrul sanatatii.

In Spitalul Marie Curie se afla internati in continuare 7 copii, dintre care un copil in sectia de terapie intensiva, dializat peritoneal, a carui stare de sanatate este stationara. Dintre cei 6 copii aflati in sectia de nefrologie, 3 dintre acestia sunt dializati  peritoneal.

Toti copiii din sectia de nefrologie primesc acum alimentatie corespunzatoare varstei pe cale orala, in cantitati progresiv- crescatoare.

De asemenea, fata de ziua precedenta, diureza este net ameliorata la copiii din sectia de nefrologie, scrie intr-o informare a Ministerului Sanatatii.

Atat alimentatia naturala cat si diureza constituie parametri importanti in evolutia favorabila a bolii. In prezent, la nivel national, nu exista semnalate cazuri noi de boala diareica acuta severa.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: