MS solicita spitalelor situatia costurilor cu utilitatile pentru a cere sprijin guvernului

27/10/2022
MS solicita spitalelor situatia costurilor cu utilitatile pentru a cere sprijin guvernului

MS solicita spitalelor situatia costurilor cu utilitatile pentru a cere sprijin guvernului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-solicita-spitalelor-situatia-costurilor-cu-utilitatile-pentru-a-cere-sprijin-guvernului/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca a trimis o adresa catre toate spitalele din tara prin care se solicita informatii legate de costurile privind energia electrica si caldura din ultimele trei luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

In functie de raspunsurile primite, ministrul spune ca va solicita Guvernului sa compenseze costurile suplimentare generate de criza energetica, astfel incat sa nu fie afectate serviciile medicale oferite pacientilor.

“Am trimis atat la spitale subordonate Ministerului Sanatatii, cat si la toate Consiliile Judetene o adresa si vrem sa facem o apreciere legata de cheltuielile la utilitati. Ma refer la energie electrica si gaz sau incalzire, daca este vorba de spitale care beneficiaza de termoficare. Sa vedem comparativ costurile din ultimele trei luni ale acestui an, cu comparativ cu costurile perioadei similare din anul precedent. Si, daca vom constata diferente apreciabile care pun in pericol functionarea spitalelor si banii necesari pentru servicii medicale, medicamente si investigatii, vom face o informare concreta Guvernului Romaniei, pentru ca trebuie luata o decizie legata de compensarea acestor costuri, incat unitatile sanitare sa isi desfasoare activitatea normal si pacientii sa aiba la fel acces la aceleasi servicii medicale si medicamente”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Etichete: costurile cu utilitatile, costurile cu utilitatile spitale, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: