MS recomanda populatiei sa evite expunerea prelungita la soare intre orele 11,00 şi 18,00

19/06/2013

MS recomanda populatiei sa evite expunerea prelungita la soare intre orele 11,00 şi 18,00

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-recomanda-populatiei-sa-evite-expunerea-prelungita-la-soare-intre-orele-1100-si-1800/

poza ministerul sanatatiiMinisterul Sanatatii a solicitat, marti, directiilor de sanatate publica si serviciilor de urgenta prespitalicesti activarea planurilor de masuri pentru zilele caniculare, astfel incat riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din aceasta perioada sa poata fi reduse.

De asemenea, ministerul a cerut serviciilor de ambulanta alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.
Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie. Pentru acest demers, in cadrul primariilor, al farmaciilor, in dispensare, scoli sau centre comerciale pot fi identificate, amenajate si marcate spatii cu aer conditionat unde se poate distribui apa populatiei.

Ce recomandari trebuie sa faca medicii de familie pacientilor pentru perioada caniculara

  • Pacientii trebuie sa se consume zilnic un litru si jumatate – doi litri de apa (un pahar de apa sau echivalentul acestuia la fiecare 15 – 20 de minute).
  • Pacientii trebuie sa bea apa regulatm chiar inainte sa apara senzatia de sete
  • Trebuie sa recomandati consumul in fiecare zi a cat mai multor fructe si legume proaspete – pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii -. De exemplu, un iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar cu apa.
  • Desi in mod popular consumul de bere este privit ca o metoda de hidratare in zilele calduroase, consumul de alcool, inclusiv bere sau vin, favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii.
  • De asemenea, sucurile racoritoare carbogazoase -, sunt diuretice si ar trebui evitate
  • Recomandati evitarea bauturilor cu un continut ridicat de cofeina cum sunt cafea, ceai, cola -.
  • Atentie la imbracaminte: palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise.
  • Nu este recomandat sa se faca sport, gradinarit, sau alte activitati fizice solicitante.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: