MS propune Guvernului masuri de relaxare | Renuntarea la masca in exterior

01/03/2022
MS propune Guvernului masuri de relaxare | Renuntarea la masca in exterior

MS propune Guvernului masuri de relaxare | Renuntarea la masca in exterior

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-propune-guvernului-masuri-de-relaxare-renuntarea-la-masca-in-exterior/

Ministerul Sanatatii a propus Guvernului masuri de relaxare in perioada imediat urmatoare, dupa ce s-a inregistrat o scadere a tuturor indicatorilor privind pandemia.

“Evolutia ratei de pozitivitate este in jur de 15% din totalul testelor care se efectueaza zilnic. Un trend descendent al numarului de decese. (…) Exista o anumita intarziere fata de scaderea numarului de cazuri ale persoanelor internate la ATI. Totusi, trendul acesta descrescator) ne-a facut sa propunem Guvernului si Comitetului National pentru Situatii de Urgenta adoptarea unor masuri de relaxare in perioada imediat urmatoare. (…) In curand, estimam sa ajungem, intr-un interval de una-doua saptamani, la sub o mie de cazuri inregistrate zilnic si, implicit, si cu o scadere a incidentei cumulate la nivel national”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila intr-o conferinta de presa.

Una dintre propunerile Ministerului Sanatatii prevede ca masca sa mai fie utilizata in exterior doar in spatiile aglomerate, dar in spatiile inchise propunerea este sa ramana obligatorie.

“Masca, in mod evident, nu se va mai utiliza in mod exterior, insa purtarea mastii ramane obligatorie in spatiile publice inchise si este recomandata in spatiile deschise aglomerate”, a precizat ministrul Rafila,

De asemenea, o alta propunere ar putea fi eliminarea certificatului COVID la intrarea in centrele comerciale, institutiile publice, hoteluri si restaurante.

Totusi, demnitarul a subliniat ca ar putea fi pastrate masuri precum izolarea si carantinarea peroanelor care sosesc din tari cu risc epidemiologic ridicat, testarea saptamanala a personalului de ingrijire si de asistenta, a personalului de specialitate si auxiliar care isi desfasoara activitatea in centrele de ingrijire a persoanelor varstnice.

Etichete: masuri de relaxare, eliminare restrictii, masca in exterior, certificatul covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: