MS: Peste 80 de milioane de euro din PNRR pentru sectiile de terapie intensiva nou-nascuti

20/07/2022
MS: Peste 80 de milioane de euro din PNRR pentru sectiile de terapie intensiva nou-nascuti

MS: Peste 80 de milioane de euro din PNRR pentru sectiile de terapie intensiva nou-nascuti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-peste-80-de-milioane-de-euro-din-pnrr-pentru-sectiile-de-terapie-intensiva-nou-nascuti/

Ministerul Sanatatii a publicat in consultare publica “Ghidul beneficiarului si anexele aferente din cadrul Componentei 12 – Sanatate, Investitia 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicesti publice, Investitia specifica 2.3. Sectii de terapie intensiva pentru nou-nascuti”.

In Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) sunt prevazute peste 80.000.000 de Euro pentru investitii destinate sectiilor de terapie intensiva pentru nou-nascuti si pentru transport pre-spitalicesc neonatal, anunta Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, sunt prevazute 37.820.000 de Euro pentru proiecte care vizeaza extinderea capacitatii infrastructurii spitalicesti dedicata ingrijirii pacientului critic neonatal cu minim 124 de paturi aditionale (cazuri critice de Nivel III) – inclusiv infrastructura adiacenta si echipamente aferente, in timp ce, pentru dotarea cu echipamente medicale a sectiilor de terapie intensiva nou-nascuti si imbunatatirea programului de screening pot fi accesate 13.500.000 de Euro.

“Fonduri in valoare de 21.600.000 de Euro sunt puse la dispozitie celor interesati pentru proiecte care vizeaza construirea/amenajarea si dotarea a 8 centre regionale pentru formarea personalului medical.

Tot in cadrul acestei componente, vor fi derulate achizitii centralizate de catre Ministerul Sanatatii in valoare de 7.200.000 de Euro pentru achizitionarea a 12 unitati mobile de terapie intensiva neonatala (Nivel III) care vor fi repartizate pe regiuni.”, precizeaza ministerul intr-un comunicat.

Data lansarii apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

Ghidul beneficiarului si anexele aferente pot fi consultate pe www.ms.ro, sectiunea Noutati

Etichete: PNRR, sectiile de terapie intensiva nou-nascuti,

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: