MS: Legea vaccinarii se afla in avizari

22/09/2016

MS: Legea vaccinarii se afla in avizari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-legea-vaccinarii-se-afla-in-avizari/

saptamana-europeana-a-vaccinarii-2016Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii a anunta ca legea vaccinarii se afla in circuitul de avizari si ca va fi pusa in dezbatere publica. Nu a putut preciza daca va fi  introdusa obligativitatea vaccinarii, dar spune ca va exista obligatia ca vaccinurile sa fie tot timpul pe stoc.
Valentin Popescu a afirmat ca toate procedurile in ceea ce priveste declararea unei epidemii dureaza foarte mult si de aceea Ministerul Sanatatii a informat abia miercuri despre cazurile de rujeola.

“Se fac analize, in primul rand trebuie identificate acele cazuri, medicii le raporteaza, apoi se fac analize, se fac anchete epidemiologice si teste de laborator pentru a se vedea care este cauza reala a unei imbolnaviri. Toate aceste proceduri dureaza si MS a vrut sa fi sigur ca are toate informatiile corecte atunci cand anunta o astfel de situatie foarte serioasa”, a explicat purtatorul de cuvant al MS, potrivit Agerpres.

Totodata, a precizat ca nu exista probleme cu distributia vaccinului ROR (rujeola-oreion-rubeola).

“Exista suficient vaccin pentru vaccinarea tuturor copiilor de un an si sapte ani. Sunt 380.000 de doze disponibile pentru a-i vaccina pe acestia. Parintii trebuie sa mearga la medicii de familie acolo unde se fac aceste vaccinari”, a mai spus Valentin Popescu, conform Agerpres.

Contractul pentru vaccinul hexavalent a fost semnat, urmand ca in perioada imediat urmatoare acesta sa ajunga la Directiile de Sanatate Publica si la medicii de familie.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial