MS isi doreste sa faca o digitalizare inteligenta a sistemului de sanatate, cu fonduri din PNRR

28/09/2023
MS isi doreste sa faca o digitalizare inteligenta a sistemului de sanatate, cu fonduri din PNRR

MS isi doreste sa faca o digitalizare inteligenta a sistemului de sanatate, cu fonduri din PNRR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-isi-doreste-sa-faca-o-digitalizare-inteligenta-a-sistemului-de-sanatate-cu-fonduri-din-pnrr/

Potrivit secretarului de stat Tiberius Marius Bradatean, Ministerul Sanatatii isi doreste sa faca o digitalizare inteligenta a sistemului de sanatate cu fonduri din PNRR.

“Ministerul Sanatatii, in momentul de fata, este in situatia in care, folosind fonduri din PNRR, isi doreste sa faca o digitalizare inteligenta a sistemului de sanatate, pentru ca avem mai multe sisteme informatice care functioneaza in sistemul de sanatate, dar care vor trebui interconectate si vor trebui adaptate vremurilor si cantitatilor de informatii care sunt procesate in acest moment. Trebuie sa luam in calcul doua aspecte: impactul digitalizarii asupra populatiei generale, dar, nu in ultimul rând, impactul digitalizarii asupra populatiei medicale, asupra profesionistilor din sistem. (…) Trebuie sa ne gândim ca vom gestiona un numar impresionant de date cu caracter personal si vom gestiona un numar impresionant de intrari in sistemul informatic din sanatate in ceea ce priveste datele statistice”, a sustinut secretarul de stat, la Stress Congress 2023, care avut ca tema: ‘Provocarile Digitalizarii in Managementul Medical al Stresului’, potrivit Agerpres.

Si Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Bogdan Ivan Gruia, a subliniat ca inteligenta artificiala (IA) trebuie dezvoltata si utilizata in mod responsabil si etic si sa fie la dispozitia tuturor.

“Inteligenta artificiala poate fi utilizata pentru a automatiza sarcinile repetitive si plictisitoare care sunt generatoare de stres pentru foarte multe persoane. (…) Inteligenta Artificiala prezinta o serie de provocari. Una dintre cele mai mari provocari este sa ne asiguram de faptul ca IA este dezvoltata si utilizata intr-un mod responsabil si etic. Trebuie sa ne asiguram ca inteligenta artificiala nu este utilizata pentru a crea sisteme discriminatorii sau care ne pot dauna in vreun fel. O alta provocare importanta in acest domeniu este sa ne asiguram ca inteligenta artificiala este accesibila tuturor”, a spus ministrul conform sursei citate.

El a mai subliniat ca IA nu trebuie sa fie disponibila doar pentru o mana de companii sau pentru o elita: “De aceasta tehnologie trebuie sa beneficieze toti oamenii.’”

Etichete: digitalizare sistemul de sanatate, ministerul sanatatii, inteligenta artificiala

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: