MS face stocuri strategice de medicamente si vaccinuri pentru rabie si botulism

30/01/2023
MS face stocuri strategice de medicamente si vaccinuri pentru rabie si botulism

MS face stocuri strategice de medicamente si vaccinuri pentru rabie si botulism

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-face-stocuri-strategice-de-medicamente-si-vaccinuri-pentru-rabie-si-botulism/

Ministerul Sanatatii a initiat un proiect de Ordin pentru aprobarea Normelor metodologice de constituire, pastrare si utilizare a Rezervei Ministerului Sanatatii si a Nomenclatorului de medicamente, seruri, vaccinuri, dezinfectante, insecticide, dispozitive medicale si alte materiale specifice.
Mai exact, asta inseamna crearea unor stocuri strategice de medicamente si vaccinuri pentru rabie si botulism, pentru ca spitalele sa poata procura rapid tratamentele in caz de necesitate.

In referatul de aprobare se pecizeaza ca, avand in vedere existenta unor cazuri de botulism, precum si a unor situatii in care au existat persoane ranite de animale confirmate sau suspecte de rabie, care au necesitat tratament specific de imunizare pasiva, pentru a veni in sprijinul acestora, in situatia in care acesta nu este disponibil in unitatile sanitare, este necesara achizitionarea acestuia in Rezerva Ministerului Sanatatii.

Potrivit initiatorilor proiectului, in acest context se impune completarea Anexei nr. 2 la Ordinul ministrului sanatatii nr. 1033/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de constituire, pastrare si utilizare a Rezervei Ministerului Sanatatii si a Nomenclatorului de medicamente, seruri, vaccinuri, dezinfectante, insecticide, dispozitive medicale si alte materiale specifice, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel:

 

Etichete: rezerva stocuri medicamente si vaccinuri, rabie, botulism, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: