MS: Deblocarea posturilor in Sanatate si rezolvarea revendicarile organizatiilor sindicale

03/07/2023
MS: Deblocarea posturilor in Sanatate si rezolvarea revendicarile organizatiilor sindicale

MS: Deblocarea posturilor in Sanatate si rezolvarea revendicarile organizatiilor sindicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-deblocarea-posturilor-in-sanatate-si-rezolvarea-revendicarile-organizatiilor-sindicale/

Guvernul Romaniei, la propunerea Ministerului Sanatatii, a aprobat Memorandumul privind deblocarea organizarii concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul unitatilor subordonate Ministerului Sanatatii.

Circa 4.000 de posturi vacante vor putea fi ocupate prin concurs in unitatile sanitare subordonate Ministerului Sanatatii, in perioada urmatoare. Urmeaza ca Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei sa initieze memorandumul pentru ocuparea posturilor din unitatile sanitare aflate in subordinea autoritatilor locale.

De asemenea, revendicarile organizatiilor sindicale din Sanatate au fost rezolvate prin emiterea unei Ordonante de Urgenta adoptata de Guvern, anunta Ministerul Sanatatii.

Potrivit institutiei, pentru asigurarea stabilitatii personalului medical si eliminarea unor inadvertente privind veniturile salariale si a altor drepturi pentru categoriile de personal care asigura asistenta medicala, la propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat o Ordonanta de Urgenta.

“Prin aceasta ordonanta, sunt acordate indemnizatii pentru serviciile de garda efectuate de medici, precum si pentru asigurarea continuitatii in zilele libere de celelalte categorii de personal medical. Indemnizatiile se asigura prin transferuri din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate. Medicii primesc pentru garzi sume cuprinse intre 500 si 1.000 de lei, asistentii medicali, 500 de lei plus maxim 300 de lei pentru activitatea din zilele libere si sarbatori legale, iar celelalte categorii de personal, maxim 300 de lei pentru activitatea din zilele libere si sarbatori legale.”, mai precizeaza ministerul.

S-a aprobat, de asemenea, plata voucherelor de vacanta prin transfer de la bugetul de stat, pentru a nu mai exista probleme in acordarea acestora, la nivelul unitatilor sanitare.

“Stabilirea numarului maxim de zile de concediu pentru personalul sanitar va permite finalizarea si semnarea noului contract colectiv de munca. Ministerul Sanatatii a avut numeroase intalniri de lucru cu reprezentantii sindicatelor pentru a finaliza acest important document care reglementeaza drepturile angajatilor din sistemul sanitar.”, mai transmite sursa citata.

Etichete: deblocare posturi sanatate, posturi vacante sanatate, vouchere de vacanta personal medical, concediu medical personalul sanitar

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Marinela says:

    Cand se deblocheaza posturile ?si cand se dau concursurile?

  2. Aneta Munteanu says:

    Când îincep concursurile de angajare pe cele 4000 de posturi? Anul acesta sau în 2024?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: