MS: Colectiv nou de lucru privind tratamentul endoscopic al pacientilor

31/10/2019

MS: Colectiv nou de lucru privind tratamentul endoscopic al pacientilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-colectiv-nou-de-lucru-privind-tratamentul-endoscopic-al-pacientilor/

Ministerul Sanatatii are in plan constintuirea unui nou grup de lucru pentru coordonarea actiunii pentru tratamentul endoscopic al pacientilor critici cu hemoragie digestiva superioara si protezare endoscopica digestiva in urmatorii 5 ani.

Vechiul colectiv de lucru a fost infiintat pentru perioada 2015-2018. Noile prevederi sunt incluse intr-un proiect de ordin elaborat de institutie.

Este vorba de Ordinul pentru modificarea Ordinului ministrului sanatatii nr 875/2015 privind aprobarea modului de administrare, finantare si implementare a actiunilor prioritare pentru tratamentul endoscopic al pacientilor critici cu hemoragie digestiva superioara si protezare endoscopica digestiva, publicat la rubrica Transparenta decizionala.

Continut educational:

Din punct de vedere stiintific si metodologic, la nivel national, AP-ENDO este coordonata de catre un colectiv de lucru format din specialisti in specialitatea gastroenterologie, denumit CL-ENDO.

“Avand in vedere ca perioada 2015 – 2018 pentru care a fost constituit CL-ENDO nu mai este de actualitate, se impune constituirea unui nou CL-ENDO, pe o perioada de 5 ani, datorita faptului ca activitatea de coordonare stiintifica si metodologica la nivel national este continua”, scrie in referatul de aprobare al proiectului de ordin de pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Etichete: grup de lucru ministerul sanatatii, comisii specialitate ministerul sanatatii, tratament endoscopic pacienti cu hemoragie digestiva, protezare endoscopica digestiva

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: