MS: Colectiv nou de lucru privind tratamentul endoscopic al pacientilor

31/10/2019

MS: Colectiv nou de lucru privind tratamentul endoscopic al pacientilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-colectiv-nou-de-lucru-privind-tratamentul-endoscopic-al-pacientilor/

Ministerul Sanatatii are in plan constintuirea unui nou grup de lucru pentru coordonarea actiunii pentru tratamentul endoscopic al pacientilor critici cu hemoragie digestiva superioara si protezare endoscopica digestiva in urmatorii 5 ani.

Vechiul colectiv de lucru a fost infiintat pentru perioada 2015-2018. Noile prevederi sunt incluse intr-un proiect de ordin elaborat de institutie.

Este vorba de Ordinul pentru modificarea Ordinului ministrului sanatatii nr 875/2015 privind aprobarea modului de administrare, finantare si implementare a actiunilor prioritare pentru tratamentul endoscopic al pacientilor critici cu hemoragie digestiva superioara si protezare endoscopica digestiva, publicat la rubrica Transparenta decizionala.

Continut educational:

Din punct de vedere stiintific si metodologic, la nivel national, AP-ENDO este coordonata de catre un colectiv de lucru format din specialisti in specialitatea gastroenterologie, denumit CL-ENDO.

“Avand in vedere ca perioada 2015 – 2018 pentru care a fost constituit CL-ENDO nu mai este de actualitate, se impune constituirea unui nou CL-ENDO, pe o perioada de 5 ani, datorita faptului ca activitatea de coordonare stiintifica si metodologica la nivel national este continua”, scrie in referatul de aprobare al proiectului de ordin de pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Etichete: grup de lucru ministerul sanatatii, comisii specialitate ministerul sanatatii, tratament endoscopic pacienti cu hemoragie digestiva, protezare endoscopica digestiva

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Costache: Exista toata deschiderea si procuparea de a dezvolta medicina de familie

Pacientii romani aleg tot mai des serviciile medicale private | Care sunt motivele?

Romanii, printre europenii cu cea mai scazuta rata de vaccinare antigripala din UE

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, are in echipa trei medici de renume mondial

Cei care obtin un punctaj mai mare de 60% vor beneficia de un loc la rezidentiat