MS: Am asigurat posibilitatea suplimentarii numarului de doze de vaccin

21/10/2019

MS: Am asigurat posibilitatea suplimentarii numarului de doze de vaccin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-am-asigurat-posibilitatea-suplimentarii-numarului-de-doze-de-vaccin/

Potrivit Ministerului Sanatatii nu toate vaccinurile gripale au fost aduse, fiind vorba de patru transe, si a fost asigurata inclusiv posibilitatea suplimentarii numarului de doze.

“Nu au fost aduse toate. Se aduc in patru transe. Medicii de familie au fost informati de catre DSP-uri”, potrivit MS.

Conform sursei citate, in ultimii doi ani, numarul de vaccinuri achizitionate a crescut constant. “Anul acesta am luat 1.500.000 doze. In anul 2016 s-au luat 600.000”, afirma Ministerul Sanatatii care mai transmite ca a facut acord cadru pentru patru ani si a asigurat necesarul, inclusiv posibilitatea suplimentarii numarului de doze care a fost bugetata din economii.

“In ceea ce priveste vaccinarea copiilor sub trei ani, anul trecut a fost nevoie de 2.000 de doze care au si au fost asigurate. Anul acesta sunt de aproximativ de cinci ori mai multe vaccinuri, pentru 9200 de copii”, mai scrie in comunicatul MS.

Etichete: vaccin gripal, vaccinare antigripala, doze vaccin, vaccinare la medicul de familie

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Sarkadi Ştefan says:

    Eu a-şi trimite pe toţi pacienţii nerăbdători pt. vaccinare gratuită la D-na Ministru cu un bilet de trimitere: D-na ministru sunt un biet BPOC-ist care ar avea nevoie de acest vaccin dar medicul de familie mi.a spus că nu are stocul necesar, solicitat de el pt. a mă vaccina….Mă duc la farmacie să cumpăr vaccinul exact ca cel sănătos de 40 de ani?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: