MS a semnat pentru achizitionarea a 1 milion de doze de vaccin gripal

29/11/2017

MS a semnat pentru achizitionarea a 1 milion de doze de vaccin gripal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-a-semnat-pentru-achizitionarea-a-1-milion-de-doze-de-vaccin-gripal/

Ministerul Sanatatii a semnat contractul pentru achizitionarea a 1 milion de doze de vaccin gripal necesare pentru continuarea campaniei de vaccinare antigripala gratuita.

Conform unui comunicat de presa, Ministerul Sanatatii a transmis catre furnizorul de vaccin antigripal cantitatile de doze repartizate fiecarei directii de sanatate publica, iar de saptamana viitoare furnizorul va incepe livrarea in teritoriu. Directiile de sanatate publica vor primi cantitatile de vaccin solicitate, conform necesarului transmis la Ministerul Sanatatii.

“Pentru a evita in viitor situatiile de intarziere in aprovizionarea cu vaccin antigripal,  Ministerul Sanatatii a  incheiat, pentru prima oara, un acord –cadru pentru achizitia vaccinului antigripal pentru o perioada de doi ani. De altfel, Ministerul Sanatatii incheie acorduri- cadru  pentru toate tipurile de  vaccin.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii va achizitiona peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu fata de anul trecut, astfel incat sa asigure vaccinarea unui numar cat mai mare de persoane aflate in grupele de risc”, scrie in comunicatul MS.

In campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de imbolnavire, mai precis personalul medical, persoane cu varsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC. 

Conform ultimelor date furnizate de catre Institutul National de Sanatate Publica, pe teritoriul Romaniei nu s-au inregistrat cazuri confirmate de gripa, morbiditatea prin infectii respiratorii acute incadrandu-se in intervalul asteptat pentru aceasta perioada.

Ultima monitorizare INSP arata ca, La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinic, IACRS si pneumonii) a fost de 79895, cu 8.3% mai mica comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (87162) si cu 0.04% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta (76545).

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Proiect privind prelungirea suplimentarii numarului de posturi la DSP si Ambulanta

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional

Ordonanta de Urgenta pentru prelungirea si reglementarea unor masuri in sistemul asigurarilor sociale de sanatate