MS a incheiat prima etapa a evaluarii proiectelor PNRR pentru construirea de spitale

28/12/2022
MS a incheiat prima etapa a evaluarii proiectelor PNRR pentru construirea de spitale

MS a incheiat prima etapa a evaluarii proiectelor PNRR pentru construirea de spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-a-incheiat-prima-etapa-a-evaluarii-proiectelor-pnrr-pentru-construirea-de-spitale/

Echipa Ministerului Sanatatii a finalizat evaluarea celor 46 de dosare de finantare depuse in cadrul apelului Infrastructura spitaliceasca publica noua aferent PNRR.

Potrivit sursei citate, dintre acestea, 42 au indeplinit criteriile de eligibilitate prevazute in Hotararea de Guvern nr. 1237 / 2022 si vor intra in urmatoarea etapa de analiza in vederea acordarii punctajului conform metodologiei de evaluare.

Lista celor 42 de obiective de investitii eligibile a fost publicata pe pagina web a Ministerului Sanatatii, la sectiunea PNRR.

“Trei obiective de investitii au fost respinse pentru ca au depasit bugetul maxim de 199.99 milioane de Euro/proiect, aferent finantarii din PNRR, conform Hotararii Guvernului nr. 1237/2022. Acestea vor putea fi finantate din alte surse bugetare. Un obiectiv a fost respins pentru ca nu se regasea in lista predefinita de 49 de obiective de investitii inscrise de catre Ministerul Sanatatii in mandatul Guvernului precedent (Guvernul Citu) si aprobata de Comisia Europeana. Din lista predefinita de 49 de obiective, pentru patru nu au fost depuse solicitari de finantare.”, precizeaza Ministerul Sanatatii.

In urma aplicarii criteriilor de prioritizare aprobate prin Hotarare de Guvern, din cele 42 de dosare eligibile, vor fi selectate minim 25 de obiective de investitii in limita bugetului aferent PNRR. Lista finala va fi pusa in transparenta decizionala in luna ianuarie si va fi supusa aprobarii prin Hotarare de Guvern.

Etichete: spitale noi, PNRR, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: