MS a finalizat o procedura de achizitie pentru 22 de medicamente impotriva TBC

24/03/2022

MS a finalizat o procedura de achizitie pentru 22 de medicamente impotriva TBC

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-a-finalizat-o-procedura-de-achizitie-pentru-22-de-medicamente-impotriva-tbc/

Ministerul Sanatatii a finalizat procedura de achizitie pentru 22 de medicamente impotriva TBC, a precizat secretarul de stat Adriana Pistol.

“Am avut intotdeauna ca prioritate aceasta boala. Cred ca tot ce s-a facut in ultimii ani este foarte vizibil, in sensul ca, in mod evident si pe date concrete, progrese semnificative au fost inregistrate in controlul tuberculozei. Totusi, Romania mai are multe de facut. Inca este printre cele 18 tari prioritare pentru stoparea tuberculozei in regiunea europeana a OMS si este pe primul loc in Uniunea Europeana. (…) In prezent, Ministerul Sanatatii a finalizat deja o procedura de achizitie pentru un numar de 22 de medicamente antituberculoase acordate bolnavilor prin intermediul acestui program de sanatate publica, inclusiv pentru tuberculoza multidrog-rezistenta”, a precizat Pistol, citata de Agerpres.

Potrivit secretarului de stat, a fost elaborata o noua strategie pentru controlul tuberculozei, care se afla in procesul de avizare si aprobare.

Pistol a subliniat ca aceasta strategie a fost elaborata cu finantare de la Fondul Global, experti romani impreuna cu experti internationali ai OMS.

Etichete: medicamente TBC, tuberculoza multidrog-rezistenta, adriana pistol

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: