MS a cerut un punct de vedere spitalelor referitor la organizarea de circuite separate pentru pacienti

18/05/2021
MS a cerut un punct de vedere spitalelor referitor la organizarea de circuite separate pentru pacienti

MS a cerut un punct de vedere spitalelor referitor la organizarea de circuite separate pentru pacienti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-a-cerut-un-punct-de-vedere-spitalelor-referitor-la-posibilitatea-organizarii-de-circuite-separate-pentru-pacienti/

Ministerul Sanatatii a cerut un punct de vedere spitalelor referitor la posibilitatea de a-si dezvolta circuite separate pentru pacientii COVID si non-COVID, a anuntat ministrul Ioana Mihaila.

“Ministerul Sanatatii a cerut deja spitalelor un punct de vedere referitor la posibilitatea de a-si dezvolta circuite separate pentru pacienti COVID si non-COVID. Am solicitat directiilor de sanatate publica tocmai sa ofere asistenta acestor spitale, astfel incat, cat de repede este posibil, ele sa revina la un numar mai mare de paturi non-COVID si fiecare spital, atunci cand poate, sa solicite reducerea numarului de paturi COVID si primirea pacientilor non-COVID”, a declarat Ioana Mihaila, in Parlament, potrivit Agerpres.

De asemenea, demnitarul a anuntat ca a primit o solicitare de la Spitalul Foisor pentru primirea pacientilor non-COVID si a cazut de acord in acest sens cu seful DSU, Raed Arafat, sa ia in considerare acest aspect.

“Astazi am primit o solicitare de la Spitalul Foisor prin care acestia solicitau tocmai revenirea si primirea pacientilor non-COVID in structura. Am avut o discutie cu domnul Arafat si am convenit impreuna sa solicitam Spitalului Foisor tocmai sa solicite asistenta Directiei de Sanatate Publica pentru a trece inapoi la forma de spital care ingrijeste pacienti non-COVID. (…) Nu stiu cati bolnavi de COVID mai sunt la Foisor, dar, conform solicitarilor transmise, exista in terapie intensiva un pacient COVID la Foisor”, a mai precizat ministrul Sanatatii potrivit sursei citate,

Etichete: pacienti non-covid, circuite spitale pacienti, ioana mihaila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: