MS: 48 de unitati sanitare din toata tara primesc echipamente noi pentru screeningul oncologic

06/02/2024
MS: 48 de unitati sanitare din toata tara primesc echipamente noi pentru screeningul oncologic

MS: 48 de unitati sanitare din toata tara primesc echipamente noi pentru screeningul oncologic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-48-de-unitati-sanitare-din-toata-tara-primesc-echipamente-noi-pentru-screeningul-oncologic/

Ministerul Sanatatii anunta o investitie de peste 2.1 miliarde de lei in dezvoltarea infrastructurii medicale si achizitionarea de echipamente medicale noi, dedicate diagnosticarii afectiunilor oncologice.

Potrivit institutiei, in aceasta primavara, un numar de 48 de unitati sanitare din toata tara primesc 237 de echipamente medicale noi pentru asigurarea procedurilor de screening de cancer. Programul national este finantat de Ministerul Sanatatii in parteneriat cu Banca Mondiala.

“Deschidem o noua linie de combatere a afectiunilor oncologice, inclusiv prin achizitionarea de echipamente dedicate cresterii capacitatii sistemului de a diagnostica aceste cumplite afectiuni. Consideram urmatorii ani de importanta cruciala pentru dezvoltarea capacitatii sistemului medical de a preveni, diagnostica precoce si trata eficient afectiunile oncologice.”, a transmis ministerul, intr-un comunicat.

Totodata, insitutia reaminteste ca o suma de 405 milioane de euro au fost alocate, prin PNRR, in oncologie. Prioritatile investitionale cuprind constructia Institutului Regional de Oncologie Timisoara, primul de acest tip din Vestul Romaniei, dar si constructia altor unitati sanitare noi, spre exemplu la Constanta si Giurgiu, cu sectii speciale de oncologie.

“Alaturi de deblocarea si darea in folosinta a celor 7 centre de radioterapie din Craiova, Bucuresti, Galati, Targu-Mures, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, program finantat prin Banca Mondiala, Ministerul Sanatatii continua implementarea prioritatilor si liniilor de raspuns strategic la afectiunile oncologice, prin investitii directionate atat catre preventie si diagnosticare timpurie, cat si catre tratament la standarde cat mai ridicate.”, a mai precizat Ministerul Santatii.

Etichete: screening oncologic, diagnosticare cancer, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: