MS: 352 de centre de permanenta se afla in relatie contractuala cu CNAS; alte 27 au primit aviz de infiintare

27/06/2018

MS: 352 de centre de permanenta se afla in relatie contractuala cu CNAS; alte 27 au primit aviz de infiintare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-352-de-centre-de-permanenta-se-afla-in-relatie-contractuala-cu-cnas-alte-27-au-primit-aviz-de-infiintare/


In prezent, 352 de centre de permanenta se afla in relatie contractuala cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, iar alte 27 au primit aviz de infiintare din partea Ministerului Sanatatii si si-au exprimat intentia de a intra in relatie contractuala cu CNAS, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat, marti, la Slatina, ca pregateste un act normativ pentru asigurarea continuitatii si decontarii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta, precizand ca acesta va cuprinde si criterii de evaluare a eficientei acestora, relateaza Agerpres.

Ministrul a precizat ca va avea loc o evaluare a activitatii centrelor si a atras atentia asupra faptului ca a crescut numarul consultatiilor in UPU.

Continut educational:

”Ministerul Sanatatii va solicita suplimentarea cu peste 25 de milioane de lei a FNUASS pentru asigurarea finantarii necesare acestor centre. Vom face o evaluare a activitatii centrelor de permanenta. In actul normativ pe care il vom promova, vrem sa introducem si criterii de evaluare a eficientei centrelor de permanenta. Nu cred ca este normal sa avem o crestere exponentiala a consultatiilor in UPU, in conditiile in care finantam aceste centre”, a explicat Sorina Pintea in comunicatul MS.

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. Croitoru Simona says:

    Sa desfintam si medicina de familie daca tot sunt aglomerate spitalele. Ce zice ti? Daca nu esti implicat in problemele din tertoriu de unde sa sti ca nr. de persoane cu probleme a crescut atat in spiale cat si in cab. med. de fam. iar adresabilitatea la centrele de permanenta a crescut si ea si fara doar si poate a cescut si nr de cazuri de la UPU.Dar mai degraba nu mai sunt banii necesari pentru a plati med de fam si asa prost platiti fata se colegii din spitale.Se vor trezi intr-o zi cu toti pacientii direct la usa spitalelor,avand in vedere ca specialitatea med de fam e pe cale de disparitie,iar cei care au ramas sunt tot mai tentati de ofertele din strainatate.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: