MS: 100 de milioane de euro pentru digitalizarea institutiilor din domeniul medical

25/08/2023
MS: 100 de milioane de euro pentru digitalizarea institutiilor din domeniul medical

MS: 100 de milioane de euro pentru digitalizarea institutiilor din domeniul medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-100-de-milioane-de-euro-pentru-digitalizarea-institutiilor-din-domeniul-medical/

Ministerul Sanatatii a lansat un nou apel de proiecte, in valoare de 100 de milioane de euro, pentru digitalizarea institutiilor din domeniul sanatatii in valoare de 100 de milioane de euro. Este vorba despre achizitionarea de echipamente IT si de solutii digitale pentru debirocratizarea administratiei medicale.

La apelul de proiecte vor putea aplica Directiile de Sanatate Publica, Institutul National de Sanatate Publica, Institutul National de Transfuzii, Serviciile de Ambulanta, Agentia Nationala de Transplant si lista poate continua.

Potrivit ministerului, proiectele de digitalizare din Sanatate vin in stransa legatura cu elaborarea primei Strategii Nationale de Digitalizare in Sanatate, proiect demarat in luna iunie in parteneriat cu Organizatia Mondiala a Sanatatii si toti reprezentantii principalelor institutii medicale din Romania.

“Amintim si ca in cursul lunii august, Ministerul Sanatatii a mai lansat apelul de proiecte pentru digitalizarea a 200 de spitale, instalarea sistemelor de telemedicina in 131 de unitati de primiri urgente si digitalizarea Casei Nationale de Sanatate. Bugetul total destinat transformarii degitale depaseste 400 de milioane de euro.”, transmite MS.

Ghidul de finantare se gaseste pe pagina Ministerului Sanatatii la sectiunea PNRR.

Componenta 7 – Transformare Digitala. Investitia specifica: I3.2 – Digitalizarea institutiilor cu atributii in domeniul sanitar aflate in subordinea MS

Etichete: PNRR, digitalizare institutii medicale, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: