Mortalitatea in randul persoanelor confirmate cu Covid-19 din Arad este de 11%

16/04/2020
Mortalitatea in randul persoanelor confirmate cu Covid-19 din Arad este de 11%

Mortalitatea in randul persoanelor confirmate cu Covid-19 din Arad este de 11%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mortalitatea-in-randul-persoanelor-confirmate-cu-covid-19-din-arad-este-de-11/

Mortalitatea in randul cazurilor confirmate de COVID-19 in judetul Arad este de 11%, conform cifrelor raportate de Grupul de Comunicare Strategica cu privire la bolnavi si decedati, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) punand acest procent pe seama faptului ca in judet se fac multe testari, relateaza Agerpres.

Potrivit conducerii DSP Arad, in judet s-au facut, pana in prezent, peste 1.400 de teste pentru noul coronavirus, rezultand 312 persoane care au fost confirmate ca fiind infectate. Numarul testarilor nu este egal insa cu cel al persoanelor testate, pentru ca unei persoane i se recolteaza probe de mai multe ori pentru confirmarea rezultatului.

Raportat la cele 312 cazuri confirmate si 35 de decese inregistrate in judet, rezulta o mortalitate de 11%.

“Aceasta statistica, desi pare ingrijoratoare, trebuie interpretata in corelatie cu numarul de testari care se fac, iar la nivelul judetului Arad avem deja 1.400. Alte judete nu au capacitate de testare, drept urmare nu au nici pozitivi raportati si nici mortalitate in randul cazurilor pozitive. Aradenii nu au motiv sa se panicheze din cauza acestor cifre, care trebuie interpretate intr-un context national, direct corelate cu capacitatea fiecarui judet de a testa”, a spus seful DSP Arad, potrivit sursei citate.

Etichete: mortalitate coronavirus, decese covid-19, cazuri covid-19 arad, dsp arad

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: