Monitorizarea cetonelor este importanta pentru pacientii cu diabet

31/01/2017

Monitorizarea cetonelor este importanta pentru pacientii cu diabet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/monitorizarea-cetonelor-importanta-pentru-pacientii-cu-diabet/

diabet-min

Monitorizarea cetonelor este deosebit de importanta in special in situatia in care pacientii cu diabet de tip 1 se simt rau sau manifesta niveluri ridicate ale glucozei, precizeaza autorii unui studiu realizat recent in Statele Unite.

”Cetonele apar atunci cand organismul arde grasimi in loc sa utilizeze carbohidratii ca sursa de energie. ‘Daca aceste niveluri crescute ale cetonelor raman netratate exista un risc mare de a dezvolta o afectiune ce pune viata in pericol, numita cetoacidoza, care necesita spitalizarea”, a declarat autoarea studiului, Anastasia Albanese-O’Neill, potrivit Reuters.

Conform Asociatiei Americane pentru Diabet,  persoanele care sufera de Diabet  se poate confrunta cu niveluri periculoase de cetone, desi aceasta problema se manifesta rar in cazul persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 2.
Cei care au diabet de tip 1 nu mai au capacitatea de a produce insulin, iar cetonele pot aparea in situatiile in care se sare peste dozele de insulina sau cand necesarul de insulina al corpului creste pe fond de stres sau din cauza starii de boala.

Autorul cercetarii a mai precizat ca monitorizarea cetonelor permite detectarea timpurie si tratamentul, iar ca testele pentru masurarea cetonelor sunt disponibile in farmacii, fara reteta, si online.

Medicii  de familie au la dispozitie un set de patru cursuri online si GRATUITE, creditate cu cate 10 puncte EMC fiecare. Pentru a accesa cursurile, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CNAS: Proiectul noului Contract-cadru, in dezbatere publica

OMS: Va fi prematur si nerealist sa credem ca vom termina cu acest virus pana la sfarsitul anului

Sanitas: Daca sindicatele nu sunt primite la masa negocierilor, atunci oamenii se vor revolta in mod spontan si va fi haos

Numarul persoanelor vaccinate anti-Covid din Romania a trecut de 1.000.000

Estimarile arata ca vaccinurile anti-Covid ofera o protectie de cel putin un an