Monitorizarea cetonelor este importanta pentru pacientii cu diabet

31/01/2017

Monitorizarea cetonelor este importanta pentru pacientii cu diabet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/monitorizarea-cetonelor-importanta-pentru-pacientii-cu-diabet/

diabet-min

Monitorizarea cetonelor este deosebit de importanta in special in situatia in care pacientii cu diabet de tip 1 se simt rau sau manifesta niveluri ridicate ale glucozei, precizeaza autorii unui studiu realizat recent in Statele Unite.

”Cetonele apar atunci cand organismul arde grasimi in loc sa utilizeze carbohidratii ca sursa de energie. ‘Daca aceste niveluri crescute ale cetonelor raman netratate exista un risc mare de a dezvolta o afectiune ce pune viata in pericol, numita cetoacidoza, care necesita spitalizarea”, a declarat autoarea studiului, Anastasia Albanese-O’Neill, potrivit Reuters.

Conform Asociatiei Americane pentru Diabet,  persoanele care sufera de Diabet  se poate confrunta cu niveluri periculoase de cetone, desi aceasta problema se manifesta rar in cazul persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 2.
Cei care au diabet de tip 1 nu mai au capacitatea de a produce insulin, iar cetonele pot aparea in situatiile in care se sare peste dozele de insulina sau cand necesarul de insulina al corpului creste pe fond de stres sau din cauza starii de boala.

Autorul cercetarii a mai precizat ca monitorizarea cetonelor permite detectarea timpurie si tratamentul, iar ca testele pentru masurarea cetonelor sunt disponibile in farmacii, fara reteta, si online.

Medicii  de familie au la dispozitie un set de patru cursuri online si GRATUITE, creditate cu cate 10 puncte EMC fiecare. Pentru a accesa cursurile, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19

Se pregateste o hotarare de guvern pentru concediile medicale din perioada de vid legislativ