Cinci molecule pentru boli rare, in studii clinice

28/02/2017

Cinci molecule pentru boli rare, in studii clinice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/molecule-pentru-boli-rare-in-studii-clinice/

PASTILE2

Presedintele Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Nicolae Fotin, spune ca in perioada urmatoare, cinci molecule pentru boli rare se vor afla in studii clinice.

“Incepand cu 2016, Agentia din Romania, prin personalul de specialitate, a realizat desemnarea unui numar de cinci molecule ca medicamente orfane. Ceea ce inseamna ca acestea se vor regasi in perioada urmatoare in studii clinice si probabil ca mai tarziu in autorizatii de punere pe piata. Este binecunoscut ca sistemul de rambursare a fost deschis dupa o lunga perioada in care moleculele nu au avut acces in sistemul de rambursare chiar cu 17 medicamente orfane care se adreseaza bolilor rare in mai 2014. De atunci, Agentia impreuna cu Ministerul Sanatatii si CNAS au lucrat si au realizat 7 modificari la HG care stabileste moleculele care intra in sistemul de rambursare. La fiecare dintre aceste modificari, bolile rare au avut cel putin opt molecule intrate”, a declarat presedintele ANMDM intr-o conferinta despre bolile rare.

De asemenea, el a facut referire si la un proiect privind studii clinice in Romania pentru pacienti, pe o perioada de un an. Rezultatele vor stabili daca moleculele vor intra sau nu in sistemul de rambursare.

“Procesul de dezbatere s-a finalizat, el urmeaza aranjarea din punct de vedere legislativ”, a mai explicat Nicolae Fotin.

In fiecare an, la data de 28 februarie este marcata Ziua Internationala a Bolilor Rare

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi