Moldovan (MS): Testele PCR au siguranta foarte mare

06/08/2020
Moldovan (MS): Testele PCR au siguranta foarte mare

Moldovan (MS): Testele PCR au siguranta foarte mare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/moldovan-ms-testele-pcr-au-siguranta-foarte-mare/

Testele PCR au o precizie de 98%, iar autoritatile fac zilnic un numar de 26.000 de teste de acest tip, spune secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan.

“Testele PCR au siguranta foarte mare, specificitatea si sensibilitatea lor este de 98%, insa numarul mare de testari, de 26.000 (pe zi – n. r.), pot sa puna probleme de gestiune a probelor, de transfer al probelor. Verificam aceste lucruri, astfel incat aceasta metoda sa fie din ce in ce mai sigura la nivel global”, a afirmat secretarul de stat, citat de Agerpres.

El a subliniat ca autoritatile fac eforturi pentru cresterea gradului de precizie in procesul de testare.

Continut educational:

“Capacitatea de testare a crescut foarte mult pe parcursul acestei epidemii, de la un laborator la peste 180, se fac peste 20.000 de testari pe zi. Problema care se ridica in aceasta etapa este de crestere a sigurantei acestei testari – s-au ridicat diverse probleme – astfel incat sa putem controla efectiv cum se realizeaza ea la nivelul acestor laboratoare, dincolo de documentele pe care ei le-au depus la Directia de Sanatate Publica, pentru a creste precizia lor si a avea o siguranta cat mai mare. Acesta este dezideratul in acest moment. Daca nu ma insel (in Romania se proceseaza zilnic – n. r.) 26.000 de teste pe zi, insa cifra este variabila in functie de numarul persoanelor implicate in fiecare moment in fiecare laborator. Exista ture, exista weekend, deci cam pe aici suntem cu nivelul de testare in aceasta etapa”, a mai precizat Horatiu Moldovan.

Etichete: teste pcr, teste covid, testare coronavirus, horatiu moldovan

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: