Modificari privind protocoalele terapeutice

04/07/2019
Modificari privind protocoalele terapeutice

Modificari privind protocoalele terapeutice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/modificari-privind-protocoalele-terapeutice/

Ministerul Sanatatii vrea sa schimbe trei protocoale terapeutice privind prescrierea medicamentelor si sa introduca unul nou.

Ordinul privind aceste modificari se afla afisat pe site-ul Ministerului Sanatatii, la rubica Transparenta decizionala.

Potrivit referatului de aprobare, noile protocoale au fost eleborate pe baza propunerile si a observatiilor formulate de catre reprezentantii detinatorilor autorizatiei de punere pe piata pentru medicamentele, ca urmare a modificarii rezumatului caracteristic al produsului sau a deciziior emise de Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale.

Continut educational:

Noul ordin care modifica anexa nr. 1 a Ordinului ministrului sanatatii publice si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 1.301/500/2008, introduce un nou protocol pentru pentru combinatia clorhidrat de azelastina – propionat de fluticazona si modifica protocoalele pentru medicamentele everolimus, palbociclib si obinutuzumab.

Termenul limita pana la care se pot face observatii si propuneri pe marginea acestei modificari legislative este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site-ul MS a textului proiectului de act normativ.

Etichete: protocoale terapeutice, protocoale prescriere medicamente, legislatie medicala

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: