Modificari privind prescrierea tratamentelor pentru copiii cu afectiuni oncologice si hematologice

15/10/2018

Modificari privind prescrierea tratamentelor pentru copiii cu afectiuni oncologice si hematologice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/modificari-privind-prescrierea-tratamentelor-pentru-copiii-cu-afectiuni-oncologice-si-hematologice/


Executivul a aprobat, in sedinta de luni, o hotarare care prevede extinderea prescrierii la copii a doua molecule cuprinse in Lista de medicamente compensate si gratuite si care sunt destinate tratamentului in purpura trombocitopenica imuna idiopatica, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Medicii pediatri hematologi pot prescrie respectivele medicamente copiilor cu varsta de peste 1 an in baza protocoalelor de prescriere elaborate de comisia de specialitate a Ministerului Sanatatii si aflate in transparenta decizionala, precizeaza sursa citata.
 

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Statura joasa la copil

Medicatia de suport pentru copiii cu afectiuni oncologice si hematologice de catre medicii pediatri cu competenta/atestat in oncologie sau hematologie va putea fi prescrisa si in ambulatoriu, avand in vedere ca pana in prezent medicatia de suport putea fi prescrisa doar de catre medici cu dubla specialitate.

“Sunt masuri menite sa imbunatateasca tratamentul, evolutia si calitatea vietii copiilor cu afectiuni hematologice sau oncologice. De asemenea, in cazul micutilor pacienti era nevoie de un acces mai facil la tratamentele de suport acordate in ambulatoriu”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, citata in comunicat.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer

Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii: 113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati

Pfizer: O ipoteza plauzibila este ca probabil va fi necesara a treia doza