Modificari in lista cu medicamente gratuite si compensate

07/05/2020

Modificari in lista cu medicamente gratuite si compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/modificari-in-lista-cu-medicamente-gratuite-si-compensate/

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a actualizat modul de calcul, denumirile comerciale si preturile de decontare ale medicamentelor pentru pacientii inclusi in programele nationale de sanatate.

Noile reglementari vizeaza introducerea unor medicamente noi pe lista de medicamente gratuite si compensate, respectiv pentru tratamentul HIV, a bolilor oncologice, neurologice sau rare.

Actul normativ comun, al ministrului Sanatatii si al presedintelui CNAS, introduce, la programul national de boli transmisibile, 11 noi pozitii si modifica alte doua.

La subprogramul de tuberculoza se introduc doua pozitii, iar la programul national de oncologie sunt incluse trei noi pozitii

De asemenea, in Ordin se mai mentioneaza introducerea de noi variante de tratament si in dreptul programului de boli neurologice inflamator-imune, cat si la programul pentru boli rare sau cel de transplant.

Ordinul a intrat deja in vigoare, fiind publicat in Monitorul Oficial.

Etichete: lista medicamente gratuite si compensate, medicamente gratuite, medicamente compensate, programe nationale de sanatate

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: