Modificarea Legii privind calitatea in sistemul sanitar nemultumeste asociatiile de pacienti

04/10/2018

Modificarea Legii privind calitatea in sistemul sanitar nemultumeste asociatiile de pacienti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/modificarea-legii-privind-calitatea-in-sistemul-sanitar-nemultumeste-asociatiile-de-pacienti/


Mai multe asociatii de pacienti si-au manifestat nemultumirea fata de faptul ca senatorii au modificat Legea 185 privind asigurarea calitatii in sistemul sanitar, adoptata anul trecut si care prevedea evaluarea in vederea acreditarii a tuturor unitatilor sanitare, relateaza Agerpres.

“Alianta Pacientilor Cronici din Romania, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor si Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania isi manifesta uimirea si ingrijorarea fata de faptul ca senatorii isi schimba votul la 360 de grade pe parcursul unui singur an. Daca in 2017, acestia au adoptat Legea 185 privind asigurarea calitatii in sistemul sanitar, supunand evaluarii in vederea acreditarii a tuturor unitatilor sanitare, in 2018 senatorii au votat modificarea acestei legi si exceptarea de la evaluare si acreditare a cabinetelor de medicina de familie si medicina dentara. (…) Ii intrebam si cum argumenteaza aplicarea unor masuri diferentiate pe tipuri de unitati sanitare? Calitatea nu este oare un concept care ar trebui aplicat cu aceeasi masura tuturor unitatilor?”, afirma reprezentantii pacientilor, intr-o informare de presa.

Ei cer parlamentarilor sa retraga proiectul de lege.

Continut educational:

“Consideram ca unii dintre parlamentari, care, de regula, se trateaza in strainatate nu sunt interesati de calitatea serviciilor medicale sau de binele pacientilor. Vorbesc adesea ca pacientul este in centrul sistemului sanitar, dar acesta este doar un slogan. In realitate, impun reguli dupa cum le dicteaza propriul interes. Solicitam ca in al 12-lea ceas acest proiect sa fie retras si sa se aplice aceeasi unitate de masura tuturor unitatilor medicale pentru binele pacientilor”, mai transmit organizatiile citate de sursa mentionata.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Melania Bratu says:

    Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor NU are baza legala pentru functionare si NU este inregistrata nici macar ca ONG. Presedintele acestei “Asociatii”, Vasile Bratu, contactat telefonic, a refuzat orice comentarii. Camera Deputatilor ne-a raspuns ca daca aceasta “Asociatie” nu este prezenta pe pagina dansilor, nu este acreditata si ca urmare este ilegala si nu pot reprezenta pe nimeni, in conditiile legii.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: