Modificarea Legii privind calitatea in sistemul sanitar nemultumeste asociatiile de pacienti

Adriana Pavel 04/10/2018


Mai multe asociatii de pacienti si-au manifestat nemultumirea fata de faptul ca senatorii au modificat Legea 185 privind asigurarea calitatii in sistemul sanitar, adoptata anul trecut si care prevedea evaluarea in vederea acreditarii a tuturor unitatilor sanitare, relateaza Agerpres.

“Alianta Pacientilor Cronici din Romania, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor si Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania isi manifesta uimirea si ingrijorarea fata de faptul ca senatorii isi schimba votul la 360 de grade pe parcursul unui singur an. Daca in 2017, acestia au adoptat Legea 185 privind asigurarea calitatii in sistemul sanitar, supunand evaluarii in vederea acreditarii a tuturor unitatilor sanitare, in 2018 senatorii au votat modificarea acestei legi si exceptarea de la evaluare si acreditare a cabinetelor de medicina de familie si medicina dentara. (…) Ii intrebam si cum argumenteaza aplicarea unor masuri diferentiate pe tipuri de unitati sanitare? Calitatea nu este oare un concept care ar trebui aplicat cu aceeasi masura tuturor unitatilor?”, afirma reprezentantii pacientilor, intr-o informare de presa.

Ei cer parlamentarilor sa retraga proiectul de lege.

Continut educational:

“Consideram ca unii dintre parlamentari, care, de regula, se trateaza in strainatate nu sunt interesati de calitatea serviciilor medicale sau de binele pacientilor. Vorbesc adesea ca pacientul este in centrul sistemului sanitar, dar acesta este doar un slogan. In realitate, impun reguli dupa cum le dicteaza propriul interes. Solicitam ca in al 12-lea ceas acest proiect sa fie retras si sa se aplice aceeasi unitate de masura tuturor unitatilor medicale pentru binele pacientilor”, mai transmit organizatiile citate de sursa mentionata.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Peste 300.000 de lei imputati de CJAS furnizorilor de servicii medicale din Covasna

La Ministerul Sanatatii urmeaza o restructurare de posturi dupa ce reorganizarea nu si-a atins scopul

Judetul Bistrita-Nasaud a primit peste 14.000 de doze gratuite de vaccin antigripal

Sectia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu se va inchide dupa ce singurul medic specialist se va pensiona

Accesati un chestionar despre nutritie, stil de viata sanatos si suplimentele alimentare si puteti castiga premii