Modernizarea modului in care se realizeaza contractarea si decontarea serviciilor medicale

24/10/2023
Modernizarea modului in care se realizeaza contractarea si decontarea serviciilor medicale

Modernizarea modului in care se realizeaza contractarea si decontarea serviciilor medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/modernizarea-modului-in-care-se-realizeaza-contractarea-si-decontarea-serviciilor-medicale/

CNAS a anuntat ca a inceput un proces de optimizare si modernizare a modului in care se realizeaza contractarea si decontarea serviciilor medicale in toate domeniile de asistenta medicala.

Astfel, a fost aprobata constituirea a doua grupuri de lucru, sub indrumarea metodologica a institutiei, cu scopul de a elabora proceduri unitare pentru toate casele judetene de asigurari de sanatate.

Potrivit sursei citate, noile proceduri trebuie sa raspunda cat mai bine nevoilor asiguratilor, in conditiile in care accesul la servicii medicale este diferentiat, la ora actuala, in functie de judet si localitate, existand inechitate intre marile centre universitare ale tarii si zonele cu deficit de specialisti.

“Initiativa reprezinta un pas semnificativ catre modernizarea si digitalizarea sistemului nostru de sanatate, iar aceste proceduri unitare vor servi ca fundament pentru eficienta si transparenta. Uniformitatea si claritatea in aplicarea legislatiei peste tot in tara si fata de toti asiguratii si furnizorii de servicii medicale garanteaza un acces mai echitabil al cetatenilor la servicii medicale in toate regiunile. Suntem hotarati sa aducem imbunatatiri semnificative in domeniul asigurarilor sociale de sanatate si sa cream un sistem care sa ofere servicii de cea mai inalta calitate”, a declarat dr. Andrei Baciu, presedintele CNAS.

Grupurile de lucru au in componenta reprezentanti din structurile de specialitate ale CNAS si din randul caselor de asigurari de sanatate cu cea mai buna practica in domeniu.

Etichete: contractarea serviciilor medicale, decontarea serviciilor medicale, CNAS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: