Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

26/01/2021
Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/moderna-transmite-ca-vaccinul-anti-covid-produs-de-companie-este-eficient-si-impotriva-noilor-tulpini-de-coronavirus/

Vaccinul anti-Covid produs de Moderna isi pastreaza activitatea de neutralizare impotriva tulpinilor identificate pentru prima data in Marea Britanie si Republica Africa de Sud, precizeaza reprezentantii companiei intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, nu a fost inregistrat niciun impact semnificativ asupra titrurilor de neutralizare fata de varianta B.1.1.7 (identificata pentru prima data in Marea Britanie).

De asemenea, compania transmite ca s-a constatat o reducere de sase ori a titrurilor de neutralizare a fost observata la varianta B.1.351 (identificata pentru prima data in Republica Africa de Sud), in raport cu variantele anterioare.

“In ciuda acestei reduceri, nivelurile de neutralizare a titrului in cazul B.1.351 raman peste nivelurile care se asteapta sa ofere protectie”, scrie in comunicatul remis Formare Medicala.

Totusi, pentru si mai multa precautie, Moderna anunta ca lanseaza un program clinic pentru a creste imunitatea la variantele emergente:

– Compania va testa o doza suplimentara de rapel a vaccinului COVID-19 (mRNA-1273), pentru a studia capacitatea de a creste in continuare titrurile de neutralizare impotriva tulpinilor emergente.

– Compania promoveaza o varianta emergenta de rapel candidat (mRNA-1273.351) impotriva variantei B.1.351.

“In timp ce luptam sa invingem COVID-19, care a creat o pandemie la nivel mondial, credem ca este important sa fim proactivi pe masura ce virusul evolueaza. Aceste date noi ne intaresc increderea ca vaccinul COVID-19 produs de Moderna ar trebui sa ofere protectie impotriva acestor noi tulpini detectate”, a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin covid moderna, mutatii coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: