Moderna anunta ca vaccinul sau anti-Covid este eficient si sigur pentru copiii intre 6 si 11 ani

26/10/2021

Moderna anunta ca vaccinul sau anti-Covid este eficient si sigur pentru copiii intre 6 si 11 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/moderna-anunta-ca-vaccinul-sau-anti-covid-este-eficient-si-sigur-pentru-copiii-intre-6-si-11-ani/

Moderna a anuntat ca vaccinul sau anti-COVID-19 a generat un raspuns imunitar puternic si ca a fost in general bine tolerat de copiii cu varste cuprinse intre sase si 11 ani. Compania americana intentioneaza sa trimita datele autoritatilor de reglementare, informeaza Reuters.

Moderna a precizat ca vaccinul sau anti-COVID-19 in doua doze a generat anticorpi neutralizanti la copii, iar siguranta serului este comparabila cu cea constatata anterior in cazul studiilor clinice la adolescenti si adulti, scrie si Agerpres.

Vaccinul produs de Moderna este autorizat pentru utilizare in regim de urgenta in cazul adultilor, iar recent a primit unda verde pentru administrarea unei a treia doze.

Cu toate acestea, FDA nu a autorizat inca vaccinul pentru a fi utilizat la adolescentii cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani. .
Totodata, un comitet de specialisti din cadrul FDA va lua, in curand, o decizie in ceea ce priveste autorizarea serului produs de companiile concurente Pfizer si BioNTech pentru utilizarea la copii cu varste cuprinse intre cinci si 11 ani.

Etichete: vaccin anti-covid moderna, vaccin moderna copii, FDA

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: