Moderna a solicitat autorizarea vaccinul sau anti-Covid pentru copiii sub sase ani

29/04/2022
Moderna a solicitat autorizarea vaccinul sau anti-Covid pentru copiii sub sase ani

Moderna a solicitat autorizarea vaccinul sau anti-Covid pentru copiii sub sase ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/moderna-a-solicitat-autorizarea-vaccinul-sau-anti-covid-pentru-copiii-sub-sase-ani/

Compania Moderna a anuntat ca a depus cererea oficiala prin care a cerut Agentiei pentru alimente si medicamente din Statele Unite (FDA) sa autorizeze vaccinul sau anti-Covid pentru copiii mai mici de sase ani.

Daca va fi aprobat, va deveni primul ser de acest fel pentru copiii din aceasta categorie de varsta, informeaza Reuters.

Moderna a facut publice in luna martie 2022 datele obtinute de studiul sau clinic, care au aratat ca vaccinul testat era sigur si a generat o reactie imunitara in grupul-tinta (copii sub sase ani) ce a fost similara cu cele observate la copiii de peste sase ani si la adulti, atingand astfel obiectivul principal al testelor, scrie si Agerpres.

Dozajul vaccinului pediatric Moderna a fost redus la 25 micrograme (comparativ cu 100 micrograme pentru adulti). De asemenea, se prevede ca acest ser sa fie administrat in doua doze.

Un alt vaccin anti-Covid, dezvoltat de Pfizer-BioNTech, este deja autorizat in Statele Unite pentru copiii cu varste de peste cinci ani.

Insa, potrivit surselor citate, rezultatele studiilor clinice pentru copiii din grupa de varsta 2-4 ani au aratat o reactie imunitara mai slaba decat la adulti, fapt care i-a obligat de organizatorii testelor sa extinda studiul pentru ca acesta sa includa si cea de-a treia doza (booster) a acestui ser.

Pfizer a anuntat ca datele obtinute din acel studiu clinic extins sunt asteptate in luna aprilie.

Etichete: vaccin anti-covid moderna, vaccin anti-covid copii, vaccin copii sub sase ani

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: