Mobilizare pentru vaccinarea cu ROR. Cinci cazuri de rujeola in judetul Hunedoara

26/07/2016

Mobilizare pentru vaccinarea cu ROR. Cinci cazuri de rujeola in judetul Hunedoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mobilizare-pentru-vaccinarea-cu-ror-cinci-cazuri-de-rujeola-in-judetul-hunedoara/

VACCINAREA-NOU-2016Colegiul Medicilor din judetul Hunedoara solicita medicilor de familie sa se mobilizeze pentru vaccinarea copiilor cu vaccinul ROR.
De curand, aici au fost confirmate cinci cazuri de rujeola.

Directia de Sanatate a Judetului Hunedoara are in stoc si poate pune la dispozitia medicilor de familie dozele de vaccin ROR, au precizat reprezentantii Colegiului Medicilor Hunedoara, potrivit pubicatiei Gazeta de Dimineata.

Ei au solicitat medicilor de familie sa se mobilizeze pentru imunizarea cu vaccin ROR  a unui numar cat mai mare de copii  in vederea recuperarii acestora si a cresterii acoperirii vaccinale la nivelul judetului Hunedoara.

La ora aceasta, potrivit datelor oficiale, sunt inregistrate 5 cazuri izolate de rujeola confirmate.

Inca din luna aprilie, Ministerul Sanatatii a cerut tuturor Directiilor de Sanatate Publica mobilizarea, in regim de urgenta, pentru desfasurarea campaniilor de vaccinare cu vaccin impotriva rubeolei-rujeolei-oreion (ROR).

De asemenea, institutia a solicitat parintilor sa nu refuze vaccinarea pentru copiii lor, reamintind importanta acesteia.

“Vaccinarea reprezinta cea mai eficienta metoda de prevenire  a cazurilor de imbolnavire si recomandam tuturor parintilor sa solicite medicilor de familie vaccinarea copiilor pentru a asigura pastrarea starii de sanatate a acestora”, au precizat reprezentantii MS in repetate randuri.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. stancia Sorin says:

    Este absolut necesar ca Institutul Cantacuzinosa-si reea activitatea si chiar sa se dezvolte, pentru a redeveni producatori de vaccinuri si sa nu mai depindem de importuri!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe vaccinarea cu doza a treia pentru populatia generala

Senatul a votat OUG privind utilizarea certificatului verde Covid

Normele de aplicare a OUG privind concediile si indemnizatiile

CMR: Romania este pe punctul de a fi colorata din nou in rosu

Ministerul Sanatatii: Acord pentru achizitia a 2000 de flacoane de Tocilizumab