‘Mobilitatea pacientului’, in special cu boli rare – una dintre temele propuse pentru Presedintia Consiliului UE

12/11/2018

‘Mobilitatea pacientului’, in special cu boli rare – una dintre temele propuse pentru Presedintia Consiliului UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mobilitatea-pacientului-in-special-cu-boli-rare-una-dintre-temele-propuse-pentru-presedintia-consiliului-ue/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat ca Romania va propune pentru Presedintia Consiliului Uniunii Europene o tema noua – ‘Mobilitatea pacientului’, in special cu boli rare, pentru ca sunt afectiuni care se trateaza foarte scump.

“De 30 de ani suntem intr-o permanenta si continua criza, uneori generata de noi insine. De la 1 ianuarie 2019, Romania va avea un rol extrem de important, va trebui sa faca fata unei Presedintii, unei dezbateri pe teme importante in acest moment in comunitatea europeana. Sunt patru teme de baza pe care Romania le propune si pe langa acele patru teme de baza ne-am gandit sa propunem ceva nou, sa propunem o provocare Europei avand in vedere multiplele provocari pe care Romania le intampina privitor la ‘Mobilitatea pacientului’ “, a declarat ministrul Sorina Pintea citata de Agerpres.
 
Ea a motivat ca producatorii de medicamente se feresc sa furnizeze produse pentru pacienti putini, cum sunt cei cu boli rare, pentru nu este rentabil.

“Dar pentru noi nu conteaza asta, rentabil este sa ne tratam pacientii. Atunci, intampinand mai multe probleme, ne-am gandit la aceasta solutie si la aceasta propunere pe care sa o facem pentru Presedintia Consiliului UE”, a mai spus Pintea.

Celelalte patru teme pe care Romania le propune in domeniul sanatatii sunt: imunizarea, rezistenta la antibiotice, i-health si accesul la medicamente inovative.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Spondilita anchilozanta

Potrivit sursei citate, si Diana Paun, consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, a opinat ca tema propusa de ministrul Sanatatii, ‘Mobilitatea pacientului’, este binevenita si reprezinta o oportunitate pentru Romania de a deveni o destinatie pentru turismul medical.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati