Ministrul Sanatatii vrea sa dispara birocratia care indeparteaza tinerii medici

13/12/2019

Ministrul Sanatatii vrea sa dispara birocratia care indeparteaza tinerii medici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-vrea-sa-dispara-birocratia-care-indeparteaza-tinerii-medici/

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, spune ca isi doreste sa dispara birocratia care indeparteaza tinerii nostri atat de capabili de sistemul sanitar romanesc.

El a vorbit, printre altele, despre experienta sa profesionala dupa ce a absolvit in 1999 Facultatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa din Iasi.

“M-am intors in Romania in 2013, in conditiile in care absolvisem Facultatea de Medicina in ’99 in Iasi. Din 2001 am lucrat in Franta, unde am facut inca o data rezidentiatul. Am facut rezidentiatul in institutii prestigioase din Toulouse si Grenoble, in mod oficial ca si rezident al statului francez, apoi ca medic specialist si ulterior primar. Intorcandu-ma in tara cu diploma de medic specialist, medic primar, membru al Colegiului Francez in specialitatea mea, a urmat o batalie birocratica de aproximativ de sase luni pentru a reusi sa-mi echivalez niste diplome europene”, a afirmat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Demnitarul a precizat ca nu isi doreste ca astfel de situatii sa se mai repete si in alte cazuri.

“Imi doresc ca acest lucru sa nu se mai repete. Imi doresc foarte mult o descentralizare a acestui fenomen. Am cazut de acord cu colegii mei, domnii rectori sa lucram impreuna, in primul rand sa debirocratizam tot parcursul rezidentului. Nu vreau sa inventam nimic. Vreau sa preluam modele europene care functioneaza deja. In Franta, dupa cum stiti, au unul dintre cele mai bune sisteme de formare din Europa si au sistemul sanitar cel mai evoluat, formarea rezidentilor ajunge sa fie si este delegat la universitati. Sper sa vedem pe viitor ca pe diploma de specialist care se da la sfarsitul perioadei de rezidentiat sa apara si numele universitatii in care a absolvit rezidentul, dupa cum apare pe diploma mea. Va marturisesc ca in 12 ani cat am lucrat in Franta, si in anul in care am lucrat in Canada, nu am vazut niciodata sediul Ministerului Sanatatii. Va spun acest lucru pentru ca imi doresc ca si la noi aceasta birocratie care indeparteaza tinerii nostri atat de capabili de sistemul sanitar romanesc sa dispara”, a mai afirmat ministrul Victor Costache, conform sursei citate.

Etichete: birocratie sanatate, birocratie sistem sanitar, rezidenti romania, echivalare studii medici

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara