Ministrul Sanatatii: Vaccinul antigripal produs la Institutul Cantacuzino a fost retras

02/04/2014

Ministrul Sanatatii: Vaccinul antigripal produs la Institutul Cantacuzino a fost retras

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-vaccinul-antigripal-produs-la-institutul-cantacuzino-a-fost-retras/

poza ministerul sanatatiiMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca dozele de vaccin produse la Institutul Cantacuzino au fost retrase. Pe de alta parte, ministrul Sanatatii a adaugat ca, exceptand neregulile sesizate, Institutul Cantacuzino este de o importanta strategica nationala.

Nereguli de management si de atitudine la Institutul Cantacuzino

Ministrul Nicolae Banicioiu a precizat ca la Institutul Cantacuzino au fost sesizate nereguli in primul rand de management.

“Vaccinul a fost retras si este in custodia institutului pana va fi distrus. Dincolo de orice, evident ca sunt niste vinovati, dincolo de orice evident cei de la ministerul Sanatatii care au condus aceste operatiuni trebuie sa explice de ce s-au grabit atat de nejustificat sau de ce nu au luat acele decizii”, a precizat Nicolae Banicioiu.

Este posibil sa se produca vaccin in toamna

Ministrul Nicoale Banicioiu a precizat ca exista o posibilitate ca vaccinul antigripal sa fie produs in toamna.

“Dincolo de mandrie, chiar e o chestiune de interes national si cred ca, daca lucrurile sunt facute ca la carte, urmand exact toate recomanarile OMS, avand in vedere ca tulpinile virale de anul acesta coincid cu cele de anul trecut, este posibil, repet, vorbesc doar la modul de posibilitate, daca vom fi siguri ca vom putea produce vaccin in toamna aceasta, o vom face”, a precizat ministrul Sanatatii.

In momentul de fata, la Institutul Cantacuzino se realizeaza o ancheta. In acelasi timp, ministerul Sanatatii face un plan de reorganizare a institutului.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: