Ministrul Sanatatii va sustine cresterile salariale pentru personalul medical

14/03/2016

Ministrul Sanatatii va sustine cresterile salariale pentru personalul medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-va-sustine-cresterile-salariale-pentru-personalul-medical/

Personalul sanitar scos din randul bugetarilorMinistrul Sanatatii spune ca va sustine in Guvern cresterile salariale asteptate de personalul medical pentru anul acesta.

“Am semnat un acord cu Federatia Sanitas si este o hartie semnata, oficiala. Eu cred in stransul de maini. Cred ca atunci cand am dat mana, dupa ce am semnat acordul, am facut un parteneriat real. Incepem cu rezolvarea inechitatilor. Am discutat la Ministerul Muncii, sunt 43.000 de oameni in sistem. Acest lucru, in mod evident, reprezinta o prioritate. Stiu ca aveti asteptari mari de la anul 2016. Sa asteptam o a doua crestere cu 25% a salariilor. Sustin acest lucru si il voi sustine in fata Guvernului”, a afirmat Patriciu Achimas-Cadariu, conform Agerpres.

El a mai precizat ca impreuna cu reprezentantii Federatiei Sanitas va promova memorandumul pentru deblocarea posturilor din sistem.

“De asemenea, impreuna cu dumneavoastra, sunt convins ca vom promova acest memorandum pentru deblocarea posturilor. Cunosc lipsa personalului de specialitate, stiu cum este atunci cand noaptea, pe Terapie Intensiva, sunt doua asistente si pe sectie uneori una. Am trait aceste lucruri, stiu cum este si stiu cat de dificil este ca a doua zi, uneori, sa trebuiasca sa ramai la serviciu si sa continui activitatea. Sunt convins ca impreuna vom putea gasi solutii viabile pentru a rezolva problemele”, a mai adaugat Ministrul Sanatatii conform sursei citate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Mina Madalina says:

    Ministerul sa sustina si majorarea bugetului alocat pentru medicina de familie. Noi suntem copilul vitreg al sistemului?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga