Ministrul Sanatatii: Sunt putine spitale publice in Romania unde nu exista un santier

15/05/2024
Ministrul Sanatatii: Sunt putine spitale publice in Romania unde nu exista un santier

Ministrul Sanatatii: Sunt putine spitale publice in Romania unde nu exista un santier

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-sunt-putine-spitale-publice-in-romania-unde-nu-exista-un-santier/

Potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, sunt foarte putine unitati medicale publice unde nu exista un santier, iar conditiile oferite ar fi ‘perfect comparabile’ cu cele din orice fel de spital privat.

“Sunt putine spitale publice in Romania unde, in momentul de fata, nu exista un santier. Lucram foarte mult, facem ambulatorii de specialitate, cladiri in spitale, reabilitam cladirile vechi. Sunt foarte multe spitale care se afla, fie in subordinea Ministerului, fie a autoritatilor locale, in constructie; unele dintre ele sunt finalizate. Am umblat foarte mult in ultimul timp sa vad aceste spitale. Conditiile oferite de aceste spitale sunt perfect comparabile cu orice fel de spital privat. Deci, nu se pune problema unui acces diferit la servicii de sanatate si indemn cetatenii sa mearga sa constate acest lucru. Sigur, nu sunt perfecte, sunt inca multe lucru de facut, dar evolutia (…) inregistrata in ultimii doi, trei ani a fost cea mai consistenta din intreaga istorie, cel putin postdecembrista, a Romaniei”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

De asemenea, demnitarul a mai scris pe pagina sa de Facbook ca se construiesc si renoveaza Centrele Comunitare Integrate in toata tara.

“201 de Centre Comunitare Integrate au primit finantari #PNRR in valoare totala de 159.501.810 lei.”, a transmis ministrul.

Etichete: spitale publice, constructie spitale, investitii spitale, centre comunitare integrate, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: