Ministrul Sanatatii: Sunt facute angajari ale unor oameni care nu au nicio legatura cu partea medicala

02/06/2020

Ministrul Sanatatii: Sunt facute angajari ale unor oameni care nu au nicio legatura cu partea medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-sunt-facute-angajari-ale-unor-oameni-care-nu-au-nicio-legatura-cu-partea-medicala/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a afirmat ca unul dintre obiectivele sale este acela de a depolitiza tot ce inseamna management. Demnitarul si-a exprimat nemultumirea fata de modul in care in functii de conducere la unitati sanitare sunt angajati oameni care ‘nu au nicio legatura cu partea medicala’.

“Este un obiectiv al meu de a depolitiza tot ce inseamna management, am inceput cu o schimbare in organigrama Ministerului Sanatatii, iar in urmatoarea luna vom vedea disparitia unor directii, prin comasare, modificarea unor atributii (…), vor urma DSP-urile, iar in masura in care legislatia imi va permite, poate nu acum, peste sase luni, voi trece si la managementul spitalelor”, a spus Tataru intr-un interviu la Digi24, citat si de Agerpres.

In opinia sa, Directiile de Sanatate Publica si-au pierdut in timp autoritatea pe care o aveau.

“Unde nu a mers, unde am avut focare foarte mari, a fost un DSP slab, un DSP care de-a lungul anilor a fost vaduvit de acea autoritate pe care o avea inainte. In acest moment, dau niste avize si mai fac o inspectie (…), restul, tot ce inseamna management de spital aflat la autoritatea locala, evita …, sau uneori doar consultativ mai cer un aviz”, a afirmat ministrul Sanatatii.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

Potrivit ministrului, in aceasta perioada de pandemie, doar 15-20% dintre managerii spitalelor au putut gestiona criza. Referitor la ‘lupta’ ca un partid sa isi pastreze managerii spitalelor, el a afirmat ca se intampla asta din cauza a tot felul de interese.

“Sunt tot felul de interese, la tot ce inseamna angajari, la tot ce inseamna achizitii, doar partea medicala este lasata la urma. Si atunci interesul politic este al clientelei de partid. Sunt facute angajari ale unor oameni care nu au nicio legatura cu partea medicala. Si asta o pot spune eu, care vin din sistem. Si dintr-un oras mic, nu dintr-un spital cu sute de angajati”, a afirmat Tataru, potrivit surselor citate.

El a mai spus ca intentioneaza ca Ministerul Sanatatii sa preia coordonarea spitalelor din tara si evaluarea anuala a managerilor.

Etichete: management spitale, angajari spitale, angajari domeniul sanatatii, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

4 Comentarii

 1. RUHMANN CRISTIAN says:

  Perfect de acord cu dl Ministru, un manager de spital ales politic, mult indepartat de actul si conceptia medicala, nu depaseste conditia ca orice mica investitie trebuie sa aduca doar profit, in defavoarea dotarii spitalului si implicit a sanatatii pacientului, sectiile chirurgicale pierzind aici cel mai mult teren…..

 2. Elena Barbul says:

  Foarte bine!

 3. Magda says:

  Mmm..da! Nou venit, promisiuni vechi, ca și cum ar dori sa facă ceva real! La cum au stat fiecare pe scaun ministerial, cate 2-3 luni…nu are timp suficient, nici el!!

 4. Josanu Sergiu says:

  Este vitală aceasta schimbare. Pandemia peste care am trecut a arătat ce înseamnă politizare în medicină.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: